Katajanmarjamaustettu lohi ja timjamikastike

Katajanmarjamaustettu lohi ja timjamikastike

Katajanmarjamaustettu lohi on herkullinen ruoka iltojen iloksi.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Katajanmarjamaustettu lohi ja timjamikastike

Katajanmarjamaustettu lohi on herkullinen ruoka iltojen iloksi.

Annoslukumäärä
  • 500 g lohifileetä
  • 1 sitruuna mehuna
  • 1 rkl katajanmarjoja
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria myllystä

Timjamikastike

Tarjoiluun

  • 700 g uusia perunoita
  • 1 ruukku roomansalaattia
  • 1½ tl karkeaa tai sormisuolaa
  • ¼ tl valkopippuria myllystä

Ohjeet

Viipaloi lohi sentin viipaleiksi ja asettele ne vieri viereen laakeaan astiaan. Lisää sitruunamehu, morttelissa rouhitut katajanmarjat, suola ja pippuri. Anna marinoitua 15-20 minuuttia. Valmista kastike. Pane perunat kiehumaan suolalla ja tillillä maustettuun veteen. Kun perunat ovat lähes kypsät, paista talouspaperilla kuivatut lohiviipaleet voissa pannulla kullanruskeiksi. Tarjoa huuhdotun ja suikaloidun salaatin, perunoiden ja timjamikastikkeen kanssa.

Suositellut tuotteet