Karpalo-pistaasibiscotit

Karpalo-pistaasibiscotit

Karpalo-pistaasibiscoteissa on joulun värit, niitä on kiva antaa lahjaksi ja ne maistuvat hyvältä kahvin kanssa, kirjoittaa reseptin lähettänyt Martta.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Karpalo-pistaasibiscotit

Karpalo-pistaasibiscoteissa on joulun värit, niitä on kiva antaa lahjaksi ja ne maistuvat hyvältä kahvin kanssa, kirjoittaa reseptin lähettänyt Martta.

Reseptistä valmistuu 50 kpl

Biscottitaikina

  • 1¼ dl kuivattuja karpaloita
  • 1¼ dl kiehuvaa vettä
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 7½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 60 g huoneenlämpöistä Arla Meijerivoita
  • 2½ dl kidesokeria
  • 3 kananmunaa + hieman kananmunaa voiteluun
  • 1¼ dl kuorittuja, rouhittuja pistaasipähkinöitä

Ohjeet

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Liota kuivattuja karpaloita kuumassa vedessä noin 15 minuuttia. Kaada ylimääräinen vesi lopuksi pois ja jätä karpalot kulhoon odottamaan. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja ruokasooda. Vaahdota toisessa kulhossa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista lisäämällä munat yksi kerrallaan. Lisää joukkoon jauhoseos, karpalot ja pistaasipähkinät. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi. Jaa taikina kahteen jahotetulla pöydällä. Muotoile taikinasta kaksi suorakaiteen muotoista, litteää tankoa ja siirrä ne uunipellille. Taikina ei kohoa tai leviä uunissa kovinkaan paljon, joten tee taikinatangoista sen levyisiä kuin haluat biscottien olevan. Sivele tankojen pintaan kananmunaa ja ripota hieman sirotesokeria. Paista noin 25 minuuttia, kääntäen uunipelti paistamisen puolivälissä, jotta biscotit paistuvat tasaisesti. Kun tangot ovat paistuneet kauniin ruskeiksi. Ota pelti uunista ja vähennä uunin lämpötila 140 asteeseen. Leikkaa tangoista välittömästi noin. 1 cm levyisiä siivuja. Asettele viipaleet takaisin pellille leikkauspinta ylöspäin ja paahda biscotteja noin 30 minuuttia kunnes ne tuntuvat rapeilta. Ota pois uunista ja anna biscottien jäähtyä.

Vinkit

Reseptin on lähettänyt Martta Vaasasta.

Lähde:

Suositellut tuotteet