Karpalo-pistaasibiscotit

Karpalo-pistaasibiscotit

Karpalo-pistaasibiscoteissa on joulun värit, niitä on kiva antaa lahjaksi ja ne maistuvat hyvältä kahvin kanssa, kirjoittaa reseptin lähettänyt Martta.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 180 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Liota kuivattuja karpaloita kuumassa vedessä noin 15 minuuttia. Kaada ylimääräinen vesi lopuksi pois ja jätä karpalot kulhoon odottamaan. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja ruokasooda. Vaahdota toisessa kulhossa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista lisäämällä munat yksi kerrallaan. Lisää joukkoon jauhoseos, karpalot ja pistaasipähkinät. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi. Jaa taikina kahteen jahotetulla pöydällä. Muotoile taikinasta kaksi suorakaiteen muotoista, litteää tankoa ja siirrä ne uunipellille. Taikina ei kohoa tai leviä uunissa kovinkaan paljon, joten tee taikinatangoista sen levyisiä kuin haluat biscottien olevan. Sivele tankojen pintaan kananmunaa ja ripota hieman sirotesokeria. Paista noin 25 minuuttia, kääntäen uunipelti paistamisen puolivälissä, jotta biscotit paistuvat tasaisesti. Kun tangot ovat paistuneet kauniin ruskeiksi. Ota pelti uunista ja vähennä uunin lämpötila 140 asteeseen. Leikkaa tangoista välittömästi noin. 1 cm levyisiä siivuja. Asettele viipaleet takaisin pellille leikkauspinta ylöspäin ja paahda biscotteja noin 30 minuuttia kunnes ne tuntuvat rapeilta. Ota pois uunista ja anna biscottien jäähtyä.
Valmis!
Vinkki

Reseptin on lähettänyt Martta Vaasasta.

Ainekset

Biscottitaikina
Kuivattuja karpaloita
1¼ dl
Kiehuvaa vettä
1¼ dl
Ruokasoodaa
2 tl
Erikoisvehnäjauhoja
7½ dl
Vaniljasokeria
2 tl
60 g
Hienosokeria
2½ dl
Kananmunia + hieman kananmunaa voiteluun
3
Kuorittuja, rouhittuja pistaasipähkinöitä
1¼ dl