Karjalanpiirakat

Brunssi Iltapala Välipala Aamupala
(4)
Kommentit
Karjalanpiirakat

Karjalanpiirakat joulun aamiaispöytään, joulupäivälliselle ja iltapalaksi kinkun kanssa. Miksei myös vaikka keskellä kesää.

tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/karjalanpiirakat/

Ainekset

Karjalanpiirakat

Vettä
4 dl
Puuroriisiä
4 dl
Täysmaitoa
1,5 2 l
Kylmää vettä
4 dl
Vehnäjauhoja
4 dl
Ruisjauhoja
6 dl
Suolaa
2 tl
Kasviöljyä
2 rkl

Paistettujen piirakoiden voiteluun:

2 dl
100 g

Tee näin:

Karjalanpiirakat

  • Valmista ensin riisipuuro, jolla karjalanpiirakat täytetään. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisit.
  • Anna kiehua pari minuuttia ja lisää maito.
  • Sekoita puuhaarukalla ja anna kiehua hiljalleen, kunnes puuro alkaa saostua. Hauduta puuroa kannen alla, mutta sekoita usein, ettei se pala pohjaan. Keitä puuroa 40-60 minuuttia.
  • Mausta suolalla ja anna jäähtyä.

Taikina

  • Tee seuraavaksi taikina sekoittamalla kulhossa kylmän veden joukkoon suola ja jauhot. Sekoita aluksi puuhaarukalla, sitten käsin. Lisää öljy. Älä vaivaa taikinaa turhaan.

Leipominen

  • Jaa taikina kahteen osaan ja leivo taikinasta 2 tankoa.
  • Jaa molemmat 20 palaan.
  • Pyörittele palat sileiksi palloiksi ja kauli ne piirakkapulikalla pyöreiksi letuiksi. Käytä reilusti ruisjauhoja apuna.
  • Kokoa karjalanpiirakat lusikoimalla kullekin pohjalle n 1,5rkl riisipuuroa. Jätä reunoille alue, joilla ei ole puuroa. Taivuta reunat osittain puuron päälle ja lopuksi rypytä karjalanpiirakat.
  • Paista karjalanpiirakat uunin keskitasolla 275 asteessa n. 10 minuuttia.

Paistettujen piirakoiden voitelu

  • Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon maito. Upota paistetut karjalanpiirakat nesteeseen ja nosta leivinliinan alle pehmenemään.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Reseptin lähetti Raili Inkoosta.

Kommentit