Kardemumma-omenapiirakka

Kardemumma-omenapiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Leivonnaisten klassikko omenapiirakka sopii tarjottavaksi tilanteessa kuin tilanteessa. Tässä reseptissä makua on tuomassa myös ripaus kardemummaa.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Omenakuorrute

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Vatkaa voi ja sokeri keskenään, kunnes seos on murumaista. Vatkaa sekaan munat yksi kerrallaan. Vatkaa seosta, kunnes se muuttuu kevyeksi ja ilmavaksi. Murskaa kardemummansiemenet, esimerkiksi huhmaressa. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sirottele jauhoseos siivilän läpi voiseokseen, vuorotellen murskattujen kardemummansiementen ja maidon kanssa. Kuori omenat, leikkaa ne neljään osaan ja poista kara ja ydin. Leikkaa omenat pieniksi paloiksi ja sekoita ne taikinaan. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun paistovuokaan (noin 6 x 22 x 30 cm). Paista piirakkaa 200°C uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Ota piirakka ulos ja käännä uuni 250°C.

Omenakuorrute

Sekoita voi ja sokeri keskenään ja lisää hienonnetut saksanpähkinät. Raasta omenat karkeaksi (kuorellisena). Lisää raastettu omena piirakan päälle kanneksi ja levitä pähkinäsekoitus pienissä erissä päälle. Paista omenapiirakkaa (250°C) vielä noin 15 minuuttia uunin keskiosassa.

Vinkki

Vinkki! Lämmin omenapiirakka maistuu hyvältä sellaisenaan, mutta myös kylmän smetanan kanssa.

Katso myös nämä