Kantarellipiirakka

Kantarellipiirakka

Kantarellipiirakka on loppukesän sesonkiherkku. Hyödynnä tuoreet kantarellit mehevässä piirakassa. Kokeile maukasta reseptiä!

Tee näin:

Kantarellipiirakka
  • Aloita valmistamaan kantarellipiirakka ja tee ensiksi piirakkapohja. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Nypi jauhot voin joukkoon. Lisää joukkoon vesi ja sekoita seos tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina 10-15 pieneen alumiinimuottiin tai yhteen isoon (halkaisija 25-28 cm) piirakkavuokaan.
  • Anna piirakkapohjan seistä jääkaapissa 10 minuuttia.
  • Paista taikinapohjia uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.
  • Perkaa ja siisti kantarellit ja paista ne voissa. Siirrä ne toiselle lautaselle hetkeksi aikaa.
  • Puhdista ja silppua kevätsipulit. Paista sipulit voissa pehmeäksi.
  • Lisää sienet, sipuli ja juustoraaste pieniin piirakkapohjiin. Jos teet kantarellipiirakan isoon vuokaan, siirrä täytteet pohjan päälle.
  • Sekoita keskenään munat, maito ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kuorruta kantarellipiirakka tai kantarellipiirakat munamaidolla, kaatamalla seos täytteiden päälle.
  • Paista kantarellipiirakka uunin keskiosassa noin 15 minuutin ajan.
Valmis!
Vinkki

Jos tuoreita kantarelleja ei ole saatavilla, voit käyttää piirakkaan myös pakastettuja tai kuivattuja kantarelleja.

Ainekset

Kantarellipiirakka
125 g
Vehnäjauhoja
3 dl
Kylmää vettä
2 rkl
Täyte
Tuoreita kantarelleja
200 g
Nippu kevätsipuli
1
1 rkl
2 dl
Munamaito
Kananmunia
2
1 dl
1 dl
Suolaa
2 ripausta
Mustapippuria
1 ripaus
Lisää herkullisia ideoita