Kantarellipiirakka

Kantarellipiirakka

Kantarellit ovat parhaimmillaan mehevässä piirakassa. Käytä piirakkaan mieluiten tuoreita kantarelleja, mutta myös pakastetut tai kuivatut kantarellit käyvät.
Arvioi (9)

Minun arvosanani

Kantarellipiirakka

Kantarellit ovat parhaimmillaan mehevässä piirakassa. Käytä piirakkaan mieluiten tuoreita kantarelleja, mutta myös pakastetut tai kuivatut kantarellit käyvät.

Reseptistä valmistuu 10 palaa

Pohja

Täyte

Munamaito

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi jauhot voin joukkoon. Lisää joukkoon vesi ja sekoita seos tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina 10-15 pieneen alumiinimuottiin tai yhteen isoon (halkaisija 25-28 cm) piirakkavuokaan. Anna seistä jääkaapissa 10 minuuttia. Paista taikinapohjia uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Perkaa ja siisti kantarellit ja paista ne voissa. Siirrä ne toiselle lautaselle hetkeksi aikaa. Puhdista ja silppua kevätsipulit. Paista sipulit voissa pehmeäksi. Lisää sienet, sipuli ja juustoraaste pieniin piirakkapohjiin. Sekoita keskenään munat, maito ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito piirakoiden päälle. Paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

Suositellut tuotteet