Kantarellikastike

Kantarellikastike

Kantarellikastike on helppo ja maukas lisä esimerkiksi lihan, kalan tai pastan seuraksi.

Tee näin:

  • Puhdista kantarellit ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi tarvittaessa. Paista sienet pannulla tai kattilassa ja haihduta suurin osa sienien nesteestä. Lisää voi ja paista sieniä 3-4 minuuttia. Ripottele sekaan jauhot ja sekoita. Lisää vesi, kerma ja kasvisliemi tai fondi koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 3-5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja portviinillä. Tarjoile kastike paistetun tai grillatun lihan tai kanan kera.
Valmis!

Ainekset

Tuoreita kantarelleja
1 l
2 rkl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Vettä
2 dl
2 dl
Vahvaa kasvislientä tai -fondia
1½ rkl
Suolaa ja pippuria
Portviiniä
1 rkl