Kanaa ja rakuunaperunoita

Kanaa ja rakuunaperunoita

Kana ja rakuunaperunat ovat herkullisia ja maistuvat varmasti koko perheelle. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Valmista ensin rakuunaperunat
  • Halkaise ja kuivaa perunat. Lado uunivuokaan ja laita voita, suolaa ja rakuunaa päälle. Paista uunin keskitasolla 225 °C:ssa noin tunti.
Seuraavaksi kana
  • Ruskista broilerifileiden pinta voissa pannulla molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita fileet uunivuokaan ja lisää uuniin paistumaan perunoiden kanssa viimeiseksi 15 minuutiksi. Ripottele samalla perunoiden pinnalle juustoraastetta.
Lopuksi lisukkeet
  • Valmista lisukkeet kanan ja rakuunaperunoiden ollessa uunissa. Kuullota sipulilohkot ja pavut voissa pannulla. Lisää tomaatit, suola ja pippuri ja kuumenna vielä hetki, mausta tarvittaessa lisää. Tarjoa rakuunaperunoiden, broilerin ja vihannesten kera ja kastikkeena Crème Fraichea.
Valmis!

Ainekset

Rakuunaperunat
Perunoita keskikokoisia ja kuorittuja
1 kg
25 g
Suolaa
1 tl
Rakuunaa
1 tl
Kana
10 g
Kanafileitä (n. 500 g)
4
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
25 g
Lisukkeet
10 g
Punasipuli lohkoina
1
Papuja
150 g
Kirsikkatomaatteja puolitettuina
100 g
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
Kastike
400 g
Chiliketsuppia