Kanan fileitä
|
250 g |
---|---|
Paprika
|
2 |
Purjo
|
1 |
Vettä
|
8 dl |
Kanaliemikuutiota
|
2 |
Munanuudeleita
|
50 g |
Cayennepippuria
|
1 ripaus |
Suolaa
|
2 dl |
Kaipaatko lohturuokaa? Tämä resepti on täydellinen lähtökohta seikkailuille mausteisen kananuudelikeiton kanssa.
Kotoisaa lohturuokaa, joka on nopea ja helppo valmistaa. Kyllä, kananuudelikeitto on kaikkea tätä. Se on täynnä kasviksia ja täydellinen piristysruoka, joka lämmittää kylmänä talvipäivänä. Se valmistuu alle tunnissa yksinkertaisista aineksista, ja kananuudelikeitosta tulee helposti perheen suosikki. Varmista vain, että käytät laadukasta kanalientä tai liemikuutioita, sillä ne määräävät suuren osan keiton mausta. Voit myös kokeilla maustaa keittoa haluamillasi ainesosilla, kuten erilaisilla vihanneksilla ja yrteillä, ja tee oma versiosi.
Kananuudelikeittoon voi lisätä kermaisuutta monella eri tavalla. Ilmeisin tapa on lisätä kermaa tai ranskankermaa keittämisen loppuvaiheessa. Edistyneempi tapa on tehdä kattilassa sakeuttava suuruste ennen liemen lisäämistä. Lisää yksinkertaisesti noin ruokalusikallinen voita ja yhtä paljon jauhoja kattilaan samalla, kun paistat kanaa ja kasviksia. Odota pari minuuttia, lisää sitten liemi ja anna keiton kiehua, kunnes se on paksuuntunut ja kermainen. Voit vapaasti lisätä maitoa, kermaa tai smetanaa saadaksesi lisää kermaisuutta.
Vain harva asia sopii kananuudelikeiton kanssa yhtä hyvin kuin runsas viipale tuoretta leipää, eikä klassisella ranskalaisella patongilla, hapantaikinalla tai pähkinäisellä ruisleivällä voi mennä vikaan. Kevyt salaatti on myös suosittu valinta, samoin kuin paahdetut vihannekset tai kuohkea uuniperuna. Keiton lisukkeena voi olla mitä tahansa kermaisesta jogurtista tai rapeasta pekonimurskasta tuoreisiin yrtteihin tai parmesaaniraasteeseen.
Emme suosittele keittämään nuudeleita erikseen ja lisäämään ne sitten keittoon. Silloin on ensinnäkin vaarana, että ne kypsentyvät liikaa ja keitto on lopulta nuudelimössöä. Toiseksi, kun keität nuudelit liemessä, annat nuudeleiden imeä itseensä osan liemen suolaisuudesta. Näin saat keiton, joka on täynnä hyvin integroituneita makuja, toisin kuin maukas liemi, jossa on maustamattomia nuudeleita.
Kananuudelikeitto on todella monipuolinen ruokalaji, jota voit muokata melkeinpä mihin suuntaan tahansa, jotta se vastaisi suosikkiruokaasi. Voit tuskin mennä pieleen, kun lisäät siihen haluamiasi mausteita, yrttejä ja kasviksia. Jos haluat aasialaisen, ramenin kaltaisen twistin, kokeile lisätä keittoon valkosipulia, soijaa ja riisietikkaa. Tomaatit, valkosipuli ja yrtit, kuten oregano ja basilika, antavat keitolle italialaisen vivahteen. Muita aineksia, joilla voit maustaa kanakeittoa, ovat inkivääri, chili, lime ja korianteri. Viimeinen vinkkimme on, että vaihda vähärasvaisemmat kanan rintafileet luuttomiin kananreisiin. Näin keittäminen kestää hieman pidempään, noin 45 minuuttia, mutta se tuo lisämakua jokaiseen höyryävään suupalaan.
Lusikoi keiton ylijäämät ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä jääkaapissa enintään neljä päivää. Muista, että ainekset, erityisesti nuudelit, pehmenevät päivä päivältä, ja keiton koostumus on sen vuoksi erilainen kuin alkuperin valmistushetkellä.