Kalkkunavartaat ja basilika-tomaattikastike

Kalkkunavartaat ja basilika-tomaattikastike

Kalkkunavartaat ja basilika-tomaattikastike on erittäin maittava grilliruoka.

Tee näin:

  • Leikkaa kalkkunafilee noin kahden sentin viipaleiksi ja pane ne esim. kannelliseen muovikulhoon. Sekoita marinadi ja kaada kulhoon. Anna lihan marinoitua 3-4 tuntia. Pujota lihaviipaleet metalli- tai puuvartaisiin. Muista liottaa puuvartaat etukäteen vedessä, etteivät ne syty palaamaan. Grillaa vartaat ympäriinsä 8-10 minuuttia. Sekoita kastike ja mausta se tarvittaessa suola- ja sokeriripauksella sekä mustapippurilla. Tarjoa lisäksi salaattia ja leipää.
Valmis!

Ainekset

Kalkkunafileetä
600 g
Marinadi
Öljyä
2 rkl
Japanilaista soijakastiketta
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Piparkakkumaustetta
1 tl
Valkosipulinkynsi hienonnettuna
1
Kastike
200 g
Tomaattipyreetä putkilosta
1 rkl
Sitruunan kuori ja mehu
½
Suolaa
½ tl
Dl tuore basilika hienonnettuna
½