Kalkkunapihvit herkkusienikastikkeella

Kalkkunapihvit herkkusienikastikkeella

Kalkkunapihvit herkkusienikastikkeella ovat käden käänteessä syntyvä ruoka niin arkeen kuin hieman juhlavampiinkin hetkiin. Kokeile jo tänään!
Arvioi (1)

Minun arvosanani

Kalkkunapihvit herkkusienikastikkeella

Kalkkunapihvit herkkusienikastikkeella ovat käden käänteessä syntyvä ruoka niin arkeen kuin hieman juhlavampiinkin hetkiin. Kokeile jo tänään!

Annoslukumäärä

Kalkkunapihvit

  • 4 kalkkunafileetä (n. 600 g)
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • rouhittua pippuria
  • 25 g Arla Meijerivoita
  • 2 sitruunoita puolitettuna

Herkkusienikastike

  • 225 g herkkusieniä lohkoina
  • 2 dl kanalientä
  • 1 dl Arla kuohukermaa
  • mustapippurirouhetta
  • 1½ rkl vaaleaa suurustetta

Lisäksi

  • 500 g tuorepastaa
  • 400 g sokeriherneitä

Ohjeet

Kalkkunaleikkeet: Leikkaa kalkkunaleikkeiden pintaan terävällä veitsellä kevyet viillot ja käännä ne jauhoissa, johon on lisätty suola ja pippuri. Paista voi kullanruskeaksi pannulla ja ruskista leikkeitä molemmin puolin. Purista puolikas sitruuna kevyesti aina jokaiselle leikkeelle. Aseta sitruunanpuolikkaat leikattu pinta alaspäin leikkeiden päälle. Paista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Nosta sitruunat ja käännä leikkeitä. Paista vielä, sitruunat edelleen leikkeiden päällä, noin 3 minuuttia. Herkkusienikastike: Ota leikkeet pannulta ja pidä lämpimänä tarjoiluvadilla esimerkiksi folion avulla. Sekoita sieniä pannulla ja paista korkealla lämmöllä noin 2 minuuttia. Lisää liemi, kerma ja pippuri. Kypsennä kastiketta noin 2 minuuttia. Poista pannu liedeltä ja ripottele sekaan kastikesuuruste koko ajan sekoittaen. Kypsennä noin 1 minuutti ja mausta maun mukaan.

Suositellut tuotteet