Juustokeksit

Juustokeksit

Nämä rapeat keksit ovat oivallinen tarjottava vaikkapa juuston kanssa. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, fariinisokeri, leivinjauhe ja suola. Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja murenna se jauhoseokseen. Lisää juusto. Lisää vettä tarvittaessa. Vaivaa taikina tasaiseksi. Muodosta taikinasta noin 15 cm pitkä, paksu rulla. Aseta taikina peitettynä jääkaappiin vähintään 2 tunnin ajaksi tai pakastimeen noin 30 minuutiksi. Leikkaa taikina noin 0,5 cm paksuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet leivinpaperille uunipellille. Pistele keksejä haarukalla ja paista ne 175°C uunin yläosassa noin 13 minuuttia.
Valmis!
Vinkki

Keksit maistuvat voin tai juuston, kuten sini- ja valkohomejuuston, kanssa. Taikina säilyy jääkaapissa kelmulla peitettynä muutaman päivän ajan. Keksit säilyvät suljetussa rasiassa noin viikon.

Ainekset

Grahamjauhoja (n. 2,5 dl)
150 g
Vehnäjauhoja (n. 1 dl)
60 g
Kaurahiutaleita (n. 1,5 dl)
45 g
Fariinisokeria
2 rkl
Leivinjauhetta
1 tl
Suolaa
½ tl
100 g
Hienoksi raastettua Castello® Daringly Different Monastery -juustoa
150 g
Vettä )
( 1 rkl