Juustoinen sipulikeitto

Juustoinen sipulikeitto

Sipulikeitto, jonka päälle tulee leipää ja juustoa ja sitten gratinoidaan uunissa muutaman minuutin - namia!
https://www.arla.fi/reseptit/juustoinen-sipulikeitto/

Tee näin:

  • Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Paista sipulit voissa kattilassa miedolla lämmöllä niin kauan, kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä. Lisää kasvisliemi, viini ja timjami. Peitä kannella ja anna hautua noin 20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna uuni grillivastuksella 250 asteeseen. Jaa keitto neljään uuninkestävään tarjoiluastiaan. Lisää 3 viipaletta leipää jokaiseen keittokulhoon. Ripottele päälle juustoa. Paista uunin yläosassa 5-7 minuuttia tai kunnes juusto on ruskistunut hieman.
Valmis!

Ainekset

Sipuleita
4
2 rkl
Kasvisfondia
1 l
Kuivaa valkoviiniä
2 dl
Timjamia
1 tl
Suolaa
Pippuria
Patongit viipale
12
Dl Arla® Emmental juustoraastetta