Juustoinen sipulikeitto

Juustoinen sipulikeitto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Sipulikeitto, jonka päälle tulee leipää ja juustoa ja sitten gratinoidaan uunissa muutaman minuutin - namia!

Ainekset

Annokset
  • 4 sipulia
  • 2 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 l kasvislientä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 tl timjamia
  • suolaa
  • pippuria
  • 12 patonkiviipaletta
  • dl Arla Emmental juustoa raastettuna

Tee näin:

Tee näin:

Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Paista sipulit voissa kattilassa miedolla lämmöllä niin kauan, kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä. Lisää kasvisliemi, viini ja timjami. Peitä kannella ja anna hautua noin 20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna uuni grillivastuksella 250 asteeseen. Jaa keitto neljään uuninkestävään tarjoiluastiaan. Lisää 3 viipaletta leipää jokaiseen keittokulhoon. Ripottele päälle juustoa. Paista uunin yläosassa 5-7 minuuttia tai kunnes juusto on ruskistunut hieman.