Juuresgratiini

Juuresgratiini

Illallinen Pääruoka Lisuke
Suussasulava lisuke nautittavaksi muiden arjen herkkujen kera.
https://www.arla.fi/reseptit/juuresgratiini/

Tee näin:

  • Kuori kasvikset ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kerrostele ne mausteiden kanssa tilavaan uunivuokaan. Kaada kerma tasaisesti kasviksille. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa reilu tunti tai, kunnes kasvikset ovat kypsät haarukalla kokeiltaessa. Tarjoa liharuokien lisäkkeenä tai pääruokana raikkaan salaatin ja hapanleivän ja voin kera.
Valmis!

Ainekset

Isoja perunaa
6
Isoa porkkanaa
2
Iso palsternakka
1
Pala juuriselleri
Sipulia
2
Mustapippurirouhetta
1 tl
Yrttisekoitusta, esim. Herbes de Provence
1 rkl
Suolaa
1½ tl
Valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
Prk Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
2
Arla® Emmental juustoraastetta
2 dl