Juuresgratiini

Juuresgratiini

Suussasulava lisuke nautittavaksi muiden arjen herkkujen kera.

Tee näin:

  • Kuori kasvikset ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kerrostele ne mausteiden kanssa tilavaan uunivuokaan. Kaada kerma tasaisesti kasviksille. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa reilu tunti tai, kunnes kasvikset ovat kypsät haarukalla kokeiltaessa. Tarjoa liharuokien lisäkkeenä tai pääruokana raikkaan salaatin ja hapanleivän ja voin kera.
Valmis!

Ainekset

Isoja peruna
6
Isoa porkkanaa
2
Iso palsternakka
1
Pala juuriselleriä
Sipulia
2
Mustapippurirouhetta
1 tl
Yrttisekoitusta, esim. Herbes de Provence
1 rkl
Suolaa
1½ tl
Valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
2
2 dl