Juhannusmenu

Juhannusmenu

Herkkullinen Juhannusbuffé hyville ystäville
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Juhannusmenu

Herkkullinen Juhannusbuffé hyville ystäville

yrttisilli

Grillatut ribsit eli grillikyljet

Mangorahkajäde

  • 2 prk Arla Keittiö Mangorahkaa
  • 1 dl rapeaa mysliä
  • 2 dl marjoja esim. mansikoita ja mustikoita
  • tuoretta minttua
  • 4 kertakäyttömukia
  • 4 jäätelötikkua

Ohjeet

ALKURUOKA: Valita sillifileet lävikössä. Leikkaa fileet ruokalautasella kahden sentin levyisiksi viipaleiksi. Sekoita créme fraicheen yrttiseos ja valkosipulin. Sekoita kalapalat kastikkeeseen ja anna tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoile uusien perunoiden kanssa. PÄÄRUOKA: Suolaa kyljykset ja grillaa niitä hiilloksen yllä noin 10 minuuttia kummaltakin puolelta. Sekoita grillikastikkeen voi, chilikastike, soijakastike, inkivääri ja sambal oelek keskenään. Voitele kyljykset grillikastikkeella molemmin puolin - käytä kyljyksien voiteluun noin puolet grillikastikkeesta. Jatka grillaamista noin 5 minuuttia kummaltakin puolen. Leikkaa kyljykset pitkiin paloihin luiden suuntaisesti. Sekoita hunaja loppuun grillikastikkeeseen ja voitele leikatut pinnat ja niiden ympäriltä kastikkeella. Grillaa vielä 5 minuuttia. Tarjoile ribsit crème fraîchen ja / tai kaalisalaatin, salaatin ja grillatun leivän kera. JÄLKIRUOKA: Kokoa kertakäyttömukeihin kerroksittain rahkaa, marjoja ja mysliä. Tökkää keskelle jäätelötikut ja pakasta 4-6 tuntia. Nosta jäätelöt huoneenlämpöön 10 minuutiksi. Irrota jädet kupeista ja nauti!

Suositellut tuotteet