Juhannusmenu

Juhannusmenu

Herkkullinen Juhannusbuffé hyville ystäville

Tee näin:

  • ALKURUOKA: Valita sillifileet lävikössä. Leikkaa fileet ruokalautasella kahden sentin levyisiksi viipaleiksi. Sekoita créme fraicheen yrttiseos ja valkosipulin. Sekoita kalapalat kastikkeeseen ja anna tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoile uusien perunoiden kanssa. PÄÄRUOKA: Suolaa kyljykset ja grillaa niitä hiilloksen yllä noin 10 minuuttia kummaltakin puolelta. Sekoita grillikastikkeen voi, chilikastike, soijakastike, inkivääri ja sambal oelek keskenään. Voitele kyljykset grillikastikkeella molemmin puolin - käytä kyljyksien voiteluun noin puolet grillikastikkeesta. Jatka grillaamista noin 5 minuuttia kummaltakin puolen. Leikkaa kyljykset pitkiin paloihin luiden suuntaisesti. Sekoita hunaja loppuun grillikastikkeeseen ja voitele leikatut pinnat ja niiden ympäriltä kastikkeella. Grillaa vielä 5 minuuttia. Tarjoile ribsit crème fraîchen ja / tai kaalisalaatin, salaatin ja grillatun leivän kera. JÄLKIRUOKA: Kokoa kertakäyttömukeihin kerroksittain rahkaa, marjoja ja mysliä. Tökkää keskelle jäätelötikut ja pakasta 4-6 tuntia. Nosta jäätelöt huoneenlämpöön 10 minuutiksi. Irrota jädet kupeista ja nauti!
Valmis!

Ainekset

yrttisilli
Matjessillifileitä
2 pkt
200 g
Yrttisekoitusta
1 rkl
Valkosipulinkynttä
1 puserrettu
Grillatut ribsit eli grillikyljet
Porsaankylkeä
1⅕ kg
Suolaa
1 tl
Kastike: 3 rkl
Chilikastiketta
1 rkl
Kiinalaista soijakastiketta
1 tl
Inkiväärijauhetta
1 tl
Sambal oelekia
1 tl
Juoksevaa hunajaa
2 rkl
Mangorahkajäde
2 prk
Rapeaa mysliä
1 dl
Marjoja esim. mansikoita ja mustikoita
2 dl
Tuoretta minttua