Joulutoffee

Joulutoffee

Nämä suloiset toffeet sopivat vaikkapa joululahjaksi - tai omaan naposteluun.
https://www.arla.fi/reseptit/joulutoffee/

Tee näin:

  • Sulata voi syvässä kattilassa.
  • Lisää kerma, sokeri, siirappi, inkivääri ja vaniljasokeri.
  • Kiehauta ja keitä ilman kantta 15-20 minuuttia. Valmistumisaika vaihtelee riippuen siitä, kuinka suuri käytettävä kattila on. Muista sekoittaa seosta usein!
  • Voit testata onko toffee valmis kahdella tavalla. Voit joko kaataa muutaman pisaran toffeeta kylmään veteen ja pyörittää taikinasta pallon, jonka tulisi olla kiinteä ja kova, jos se on valmista. Tai sitten voit keittää kunnes seoksen lämpötila on 122°C astetta.
  • Valmis toffee kaadetaan vuokaan, kooltaan noin 15x20 cm.
  • Ripottele hasselpähkinöitä ja painele ne toffeeseen kevyesti kädellä.
  • Anna jäähtyä ennen toffeen palasiksi leikkaamista. Toffeet on säilytettävä viileässä paikassa.
Valmis!

Ainekset

50 g
1½ dl
Sokeria
1½ dl
Vaaleaa siirappia
½ dl
Jauhettua inkivääriä
1 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Paahdettuja, murskattuja hasselpähkinöitä
50 g