Joulumakkarat

Joulumakkarat

Kokeile tänä jouluna tehdä itse näitä mausteisia joulumakkaroita!

Tee näin:

  • Anna ohrasuurimoiden olla ½ litrassa kylmää vettä 10-12 tuntia. Liota suolia pakkauksen ohjeiden mukaan. Siivilöi vesi ohrasuurimoista ja sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi, mielellään monitoimikoneessa. Huuhtele suolet ja laita ne lihamyllyn makkarasarveen. Täytä suolet makkaramassalla. Älä täytä makkaroita liian täyteen, koska taikina turpoaa kypsennyksen aikana ja saattaa tällöin rikkoa kuoren. Sido makkarat sidelangalla sopivan pituisiksi. Hauduta makkarat kevyesti suolatussa vedessä ilman kantta noin 20 minuuttia. Mausta keitinvesi myös halutessasi maustepippurilla ja laakerinlehdillä.
Valmis!

Ainekset

Porsaan jauhelihaa
500 g
Ohrasuurimoita
100 g
1 dl
Hienonnettu keltasipuli
1
Kylmää vettä
1 dl
Perunajauhoja
1 rkl
Sinappia
1½ rkl
Maustepippureita jauhettuna
½ rkl
½ tl
Jauhettua valkopippuria
½ tl
Suolaa
1 rkl
M porsaan suolia
n. 2