Jitterbugit eli marenkikeksit

Jitterbugit eli marenkikeksit

Jitterbug on yhdysvaltalainen tanssi, joka oli suosittu Euroopassa 1940-luvulla. Nämä rapeat klassikkokeksit vievät sinut suoraan 40-luvun tansseihin!
https://www.arla.fi/reseptit/jitterbugit-eli-marenkikeksit/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nypi tasaiseksi massaksi jauhot, kardemumma, sokeri ja voi. Lisää keltuainen ja työstä seos taikinaksi. Nosta taikina jauhotetulle muovikelmulle ja taputtele se noin 15 x 20 cm suorakulmioksi. Anna taikinalevyn seistä jääkaapissa 10 minuuttia. Vatkaa valkuainen valkoiseksi vaahdoksi. Kaada joukkoon sokeri vähän kerrallaan lisäten ja vatkaa seos kiinteäksi vaahdoksi. Levitä marenki taikinalevyn päälle. Rullaa kuten kääretorttu. Anna rullan seistä jääkaapissa 10 minuuttia. Leikkaa se noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja nosta ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista uunin keskiosassa 15-20 minuuttia.
Valmis!

Ainekset

Jauhoa
2 dl
Kardemummaa
1 tl
Sokeria
2 rkl
100 g
Kananmunan keltuainen
1
Marenki
Kananmuna
1
Sokeria
1 dl
Lisää herkullisia ideoita
Marengit
2 tuntia
Marengit
(17)