Jauhelihapiirakka

Illallinen Pääruoka Välipala
(13)
Kommentit
Jauhelihapiirakka

Tämä maukas ja mehevä jauhelihapiirakka sisältää jauhelihaa, sipulia, persiljaa ja tietenkin mehevää juustoraastetta - nam!

tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/jauhelihapiirakka/

Ainekset

Reseptistä valmistuu 6 annosta

Taikina

Vehnäjauhoa
2½ dl
Arla® Meijerivoita huoneenlämpöisenä
75 g
Maitorahkaa
125 g

Täyte

Arla® Meijerivoita
2 rkl
Sipuli hienonnettuna
1
Jauhelihaa
500 g
Valkosipulinkynttä hienonnettuna
3
Tomaattipyreetä
¾ dl
Persiljaa hienonnettuna
1 dl
Arla® Emmental juustoraastetta
150 g
Suolaa
1 tl
Valkopippuri
¼ tl

Tarjoiluun

Arla® Lempi Crème Fraîche 28 %
200 g
Yrttisekoitusta
1 rkl

Tee näin:

  • Nypi jauhot ja voi keskenään. Lisää maitorahka nopeasti sekoittaen muruseokseen.
  • Painele taikina voideltuun, halkaisijaltaan 22-24 sentin piirasvuokaan. Pistele pohja haarukalla.
  • Anna pohjan viiletä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
  • Esipaista pohjaa uunin alaosassa 10 minuuttia.
  • Valmista täyte. Ruskista jauheliha ja sipuli-valkosipulisilppu rasvassa pannulla. Ota pannu levyltä.
  • Sekoita jauhelihan joukkoon tomaattipyree, persilja, 2 dl juustoraasteesta ja mausteet.
  • Levitä täyte esipaistetulle pohjalle. Ripottele loput juustoraasteesta päälle.
  • Nosta piiras uunin keskiosaan ja paista noin 20 minuuttia.
  • Tarjoa lämpimän piiraan kanssa yrttisekoituksella maustettua crème fraîchea.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet