Jauhelihapihvileipä

Jauhelihapihvileipä

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Kokeile tehdä ruokaisa jauhelihapihvileipä perinteisen lämpimän voileivän sijasta. Paistettu kananmuna kruunaa tämän jauhelihapihvileivän.

Ainekset

Annokset

Perunasekoitus

  • 4 kuorittua perunaa
  • 1 kevätsipuli
  • 10 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 rkl worcestershirekastiketta
  • ¾ tl suolaa
  • pippuria myllystä
  • 4 viipaletta täysjyväruisleipää
  • 8 viipaletta sokeroitua punajuurta
  • 1 rkl dijonsinappia

Tee näin:

Tee näin:

Perunasekoitus: Leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi ja hienonna kevätsipuli. Ruskista voi kullanruskeaksi pannulla ja paista perunoita kohtalaisella lämmöllä noin 5 minuuttia, sekoittaen. Lisää sipuli, worcestershirekastike, suola ja pippuri ja keitä noin 5 minuuttia edelleen miedolla lämmöllä ja koko ajan sekoittaen. Muodosta 8 pihviä (n. 5 cm halkaisijaltaan). Anna voin sulaa pannulla korkeassa lämpötilassa, mutta ilman ruskistumista. Ruskista pihvejä noin 1 minuutin ajan - molemmin puolin. Paista valmiiksi kohtalaisella lämmöllä noin 4 minuuttia - käännä silloin tällöin. Ripottele päälle suolaa ja pippuria ja pidä lämpimänä. Ruskista voi kullanruskeaksi pannulla. Riko munat yksitellen pannulle ja paista noin 1 ½ minuuttia – tai kunnes munanvalkuainen on jähmettynyt. Tarjoilu: Ota 8 pyöreää ruisleipäviipaletta (n. 5 cm halkaisijaltaan). Laita punajuurta ja pihvi jokaiselle viipaleelle. Levitä vähän sinappia kullekin pihville, lisää 1 rkl perunasekoitusta päälle ja lopuksi paistettu kananmuna. Tarjoile heti.