Jauhelihapihvileipä

Jauhelihapihvileipä

Kokeile tehdä ruokaisa jauhelihapihvileipä perinteisen lämpimän voileivän sijasta. Paistettu kananmuna kruunaa tämän jauhelihapihvileivän.
https://www.arla.fi/reseptit/jauhelihapihvileipa-paistetun-kananmunan-kera/

Tee näin:

  • Perunasekoitus: Leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi ja hienonna kevätsipuli. Ruskista voi kullanruskeaksi pannulla ja paista perunoita kohtalaisella lämmöllä noin 5 minuuttia, sekoittaen. Lisää sipuli, worcestershirekastike, suola ja pippuri ja keitä noin 5 minuuttia edelleen miedolla lämmöllä ja koko ajan sekoittaen. Muodosta 8 pihviä (n. 5 cm halkaisijaltaan). Anna voin sulaa pannulla korkeassa lämpötilassa, mutta ilman ruskistumista. Ruskista pihvejä noin 1 minuutin ajan - molemmin puolin. Paista valmiiksi kohtalaisella lämmöllä noin 4 minuuttia - käännä silloin tällöin. Ripottele päälle suolaa ja pippuria ja pidä lämpimänä. Ruskista voi kullanruskeaksi pannulla. Riko munat yksitellen pannulle ja paista noin 1 ½ minuuttia – tai kunnes munanvalkuainen on jähmettynyt. Tarjoilu: Ota 8 pyöreää ruisleipäviipaletta (n. 5 cm halkaisijaltaan). Laita punajuurta ja pihvi jokaiselle viipaleelle. Levitä vähän sinappia kullekin pihville, lisää 1 rkl perunasekoitusta päälle ja lopuksi paistettu kananmuna. Tarjoile heti.
Valmis!

Ainekset

Perunasekoitus
Kuorittua perunoita
4
Kevätsipuli
1
10 g
Worcestershirekastiketta
1 rkl
Suolaa
¾ tl
Pippuria myllystä
ripausta
Naudan jauhelihaa
400 g
10 g
Kananmunia
8
10 g
Täysjyväruisleipää
4 siivua
Viipaletta sokeroitua punajuurta
8
Dijon-sinappia
1 rkl