Jauhelihapihvileipä paistetun kananmunan kera

Jauhelihapihvileipä paistetun kananmunan kera

Arvioi

(1)

Unohda käsityksesi perinteisestä lämpimästä voileivästä. Tässä reseptissä leipien täytteeksi tulee jauhelihan lisäksi sipulinen perunasekoitus, sokeroituja punajuuria sekä paistettu kananmuna. Nam!

Ainekset

Annokset

Perunasekoitus

  • 4 kuorittua perunaa
  • 1 kevätsipuli
  • 10 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 rkl worcestershirekastiketta
  • ¾ tl suolaa
  • pippuria myllystä
  • 4 viipaletta täysjyväruisleipää
  • 8 viipaletta sokeroitua punajuurta
  • 1 rkl dijonsinappia

Tee näin:

Tee näin:

Perunasekoitus: Leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi ja hienonna kevätsipuli. Ruskista voi kullanruskeaksi pannulla ja paista perunoita kohtalaisella lämmöllä noin 5 minuuttia, sekoittaen. Lisää sipuli, worcestershirekastike, suola ja pippuri ja keitä noin 5 minuuttia edelleen miedolla lämmöllä ja koko ajan sekoittaen. Muodosta 8 pihviä (n. 5 cm halkaisijaltaan). Anna voin sulaa pannulla korkeassa lämpötilassa, mutta ilman ruskistumista. Ruskista pihvejä noin 1 minuutin ajan - molemmin puolin. Paista valmiiksi kohtalaisella lämmöllä noin 4 minuuttia - käännä silloin tällöin. Ripottele päälle suolaa ja pippuria ja pidä lämpimänä. Ruskista voi kullanruskeaksi pannulla. Riko munat yksitellen pannulle ja paista noin 1 ½ minuuttia – tai kunnes munanvalkuainen on jähmettynyt. Tarjoilu: Ota 8 pyöreää ruisleipäviipaletta (n. 5 cm halkaisijaltaan). Laita punajuurta ja pihvi jokaiselle viipaleelle. Levitä vähän sinappia kullekin pihville, lisää 1 rkl perunasekoitusta päälle ja lopuksi paistettu kananmuna. Tarjoile heti.