Intialaiset tomaattipavut

Intialaiset tomaattipavut

Helppo ja nopea intialainen ruokalaji monilla herkullisilla mauilla. Kookos tuo ruokaan kosketuksen Etelä-Intian makumaailmaa.

Tee näin:

  • Jaa kukkakaali pieniin kukintoihin. Kuori ja hienonna sipuli.
  • Paista sipulia voissa ja kattilassa. Lisää joukkoon kukkakaali ja garam masala. Paista muutama minuutti koko ajan sekoittaen.
  • Lisää kattilaan tomaatit ja inkivääri. Kypsennä vielä noin 8 minuuttia kannen alla, kunnes kukkakaali on pehmennyt hieman.
  • Huuhtele pavut ja lisää ne kattilaan. Ota kattila liedeltä ja lisää puolet jogurtista.
  • Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle hienonnettua korianteria.
Valmis!

Ainekset

Kukkakaali, n. 400 g
½
Sipuli
1
1 rkl
Garam masalaa
1½ rkl
Kirsikkatomaatteja
400 g
Valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa, n. 400 g
1 tlk
Raastettua tuoretta inkivääriä
1 rkl
Valkoisia papuja, n. 400 g
1 tlk
2 dl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
ripausta
Ruukku tuoretta korianteria
1
Kookoshiutaleita
4 rkl