Inkiväärillä marinoituja jättikatkarapuja

Inkiväärillä marinoituja jättikatkarapuja

Inkivääri antaa näille katkaravuille pirteän tulista makua. Tarjoile avokadokermaviilin kera.

Tee näin:

Marinoidut jättikatkaravut
  • Kuori ravunpyrstöt ja poista niistä suoli. Hienonna kuorittu inkivääri ja lisää rapujen joukkoon. Raasta mukaan limen kuori ja purista mehu. Hienonna valkosipulinkynsi mukaan. Lisää chili, liraus oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua noin 20 minuuttia. Paista ravut juuri ennen tarjoilua kuumalla pannulla noin minuutin verran per puoli.
Avokadokermaviili
  • Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Lusikoi niistä sisus syvään kulhoon. Purista päälle sitruunan mehu. Mausta cayennella, suolalla ja pippurilla. Soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sileäksi mousseksi. Tarjoile marinoitujen jättikatkarapujen kera.
Valmis!

Ainekset

Jättikatkaravunpyrstöä
20
Pala tuoretta inkivääriä
Limeä
2
Valkosipulinkynsi
1
Vihreää chiliä hienonnettuna
1 tl
Oliiviöljyä
Suolaa
Valkopippuria
Avokadokermaviili
Kypsää avokadoa
3
Sitruuna
1
4 rkl
Cayennepippuria
Suolaa
Valkopippuria