Ihana juustokakku

Ihana juustokakku

30 minuuttia
Tämä ihana juustokakku on täydellisen raikas ja mehevä. Valmista jo tänään perinteinen juustokakku, jossa maistuvat sitruuna ja vanilja!

Tee näin:

Pohja
  • Aloita valmistamaan juustokakku murentamalla ensin keksit. Lisää voisula ja sokeri keksimurun joukkoon.
  • Sekoita taikinaksi ja painele irtopohjallisen vuoan pohjalle.
  • Siirrä pohja jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Täyte
  • Aloita täytteen valmistus sekoittamalla kermarahka, tuorejuusto, sokerit ja sitruunan kuori tasaiseksi seokseksi.
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kun liivatelehdet ovat pehmenneet, sulata ne tilkkaan kuumaa, kiehautettua vettä.
  • Kaada liivatteen ja kuuman veden seos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
  • Kaada valmis täyte vuokaan pohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
  • Koristele juustokakku sitruunankuorilla.
Valmis!
Vinkki

Kokeile myös muita upeita juustokakkuja – resepteillämme onnistut helposti!

Ainekset

Pohja
Murokeksejä (esim. Digestive)
100 g
50 g
Sokeria
1½ rkl
Täyte
Liivatelehteä
4
300 g
Maustamatonta tuorejuustoa
300 g
Sokeria )
( ½ dl
Vaniljasokeria
1 tl
Sitruunan kuori
1