Hunajakana

Hunajakana

Hunajakana on nopea ja maistuva arkiruoka. Tarjoile riisin tai pastan kera!
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Hunajakana

Hunajakana on nopea ja maistuva arkiruoka. Tarjoile riisin tai pastan kera!

Annoslukumäärä
  • 1 kokonainen broileri paloiteltuna
  • 2½ dl Arla Vanhanajan luomutäysmaitoa
  • 4 porkkanaa
  • 3 sipulia
  • 2 punaista paprikaa
  • 2 kevätsipulia
  • 3 cm pala inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 kuivattua punaista chiliä siemenettömänä
  • 2½ dl kanalientä
  • ½ dl hunajaa
  • 4 tl sherryä
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1½ dl kasviöljyä (ei oliiviöljyä)
  • 3 rkl Arla Meijerivoita

Ohjeet

Paloittele broileri ja laita palaset kulhoon. Kaada maito päälle ja laita kelmulla peitettynä jääkaappiin vähintään tunniksi, mieluiten yön yli. Paloittele porkkanat, sipulit ja kevätsipulit. Pilko inkivääri, valkosipulinkynnet ja chilit pieneksi hakkelukseksi ja sekoita keskenään. Kuumenna kanaliemi, hunaja ja sherry padassa, kunnes hunaja on sulanut. Nosta pata liedeltä. Nosta kanapalat maidosta ja pyörittele suolalla ja pippurilla maustetussa vehnäjauhossa. Kuumenna öljy ja voi pannulla ja paista kanapalaset melko kuumalla pannulla kypsiksi (noin 15-20 minuuttia). Nosta kanapalat lämpimälle vadille. Kuullota inkivääriseos pannulla. Lisää muut vihannekset kevätsipulia lukuun ottamatta. Paista noin 6 minuuttia. Kaada kanaliemiseos pannulle ja keitä muutama minuutti, kunnes kastike sakenee hieman. Lisää kanapalat ja kevätsipulit pannulle ja kääntele niin, että kaikki kanapalaset peittyvät kastikkeeseen. Tarjoa heti, etteivät kanapalaset ehdi pehmetä ennen ruokailua.

Suositellut tuotteet