Herkullinen kahvi suklaamaidolla

Herkullinen kahvi suklaamaidolla

10 minuuttia
Kahvi suklaamaidolla on herkullinen vaihtoehto tavalliselle maitokaakaolle. Se virkistää ja lämmittää, ja sen voi nauttia myös kylmänä.
https://www.arla.fi/reseptit/herkullinen-kahvi-suklaamaidolla/

Tee näin:

Kahvi suklaamaidolla
  • Kuumenna kahvi suklaamaidon ja kardemumman kanssa kattilassa, kunnes se alkaa höyrytä.
  • Vatkaa kunnes seos muuttuu kuohkeaksi ja kaada kulhoihin tai kuppeihin.
Valmis!
Vinkki

Tutustu vinkkeihin, jotka muuttavat kahvirutiinisi ylelliseksi herkuksi. Opettele hienosäätämään lähestymistapaasi, valmista oma suklaamaitosi ja tarjoile juomasi eleganssilla, joka vangitsee aistit.

Kahvi suklaamaidolla Q&A

Vaahtoutuuko suklaamaito hyvin kahviin?
Suklaamaito vaahtoutuu täydellisesti, vaikka se voi vaihdella rasvapitoisuuden mukaan. Tässä reseptissä vatkaaminen lisää kevyttä kuohkeutta, joka tuo juomaan kermaisen kosketuksen. Paksumman, samettisemman vaahdon aikaansaamiseksi voit käyttää höyrysuutinta tai maidonvaahdotinta, joka tuo suklaamaitoon enemmän ilmaa, antaen kahvillesi vieläkin ylellisemmän tunteen. Vaikka vaahto ei ehkä ole yhtä kiiltävä kuin tavallisella maidolla aikaansaatu, se muodostaa silti rikkaan kerroksen, joka tekee kahvistasi herkullisemman ja nautinnollisemman.
Voinko käyttää erilaisia maitoja tässä reseptissä?
Voit käyttää tässä reseptissä erilaisia maitoja, vaikka suosittelemme käyttämään rikasta ja kermaista suklaamaitoa, joka lisää juoman pehmeyttä ja tasapainottaa kahvin makua. Jos sinulla ei ole suklaamaitoa, kokeile valmistaa sitä itse – löydät ohjeet alla olevasta vinkkiosiosta. Jos haluat miedomman, vähemmän makean kahvijuoman, joka on silti kohotettu eksoottisella kardemumman hienostuneisuudella, kokeile käyttää tavallista täysmaitoa. Voit myös käyttää suklaanmakuisia vaihtoehtoja, kuten kookos-, soija- tai mantelijuomaa. Pidä mielessä, että nämä voivat muuttaa valmiin juoman makua, koostumusta ja vaahtoa.
Miten voin tehdä tästä vieläkin herkullisemman?
Rikkaaseen kahviin suklaamaidolla, varmista että valitset laadukasta kahvia ja kardemummaa. Jos mahdollista, käytä vastajauhettua kahvia täyteläisen maun saavuttamiseksi. Voit lisätä rikkauden tunnetta tähän lohdulliseen herkkuun lisäämällä palan lempisuklaatasi tai kierteen suklaakastiketta lasiin ennen kuumaa kahviseosta. Viimeistele juomasi reilulla kermavaahdon nokareella ja parilla vaahtokarkilla ylimääräisen ylellisen kosketuksen saamiseksi, täydellinen mukaviin iltoihin.
Tarvitsenko espressoa tähän?
Ei ollenkaan. Reseptimme käyttää vahvaa, vastakeitettyä kahvia pohjana, joka sekoittuu kauniisti kermaisen suklaamaidon kanssa. Jos kuitenkin päätät käyttää espressoa, lisää yksi annos ja säädä tarvittaessa intensiteetin ja makumieltymyksesi mukaan.

Ainekset

Kahvi suklaamaidolla
Vastakeitettyä vahvaa kahvia
1 dl
3 dl
Kardemummaa
¼ tl
Lisää herkullisia ideoita
Dalgona-suklaakahvi
15 minuuttia
Dalgona-suklaakahvi
(0)
Suklaapirtelö
15 minuuttia
Suklaapirtelö
(1)

Nosta suklaakahvisi uudelle tasolle edistyneillä tekniikoilla

Jauha kardemumman siemenet juuri ennen käyttöä syventääksesi kahvin ja suklaamaidon aromia. Tämä yksinkertainen vaihe rikastuttaa kahvin lämpimiä, mausteisia sävyjä ja sopii kauniisti yhteen suklaamaidon sileän makeuden kanssa täyteläisen maun aikaansaamiseksi. Lisää kahviisi kahviloiden ylellisyyttä vaahdottamalla maustettu suklaamaito pallonvispilällä, höyrysuuttimella tai maidonvaahdottimella. Tämä ilmavoittaa maidon, luoden sileän ja kermaisen lopputuloksen, joka täydentää täydellisesti tätä eksoottista kahvia.

Valmista oma suklaamaitosi

Jos nautit oman twistisi lisäämisestä tai sinulla ei ole suklaamaitoa, sen tekeminen kotona on helppoa ja palkitsevaa. Lämmitä maitoa varovasti kattilassa kiehumatta. Vatkaa joukkoon kaakaojauhetta ja makeutusainetta, kuten sokeria tai hunajaa, kunnes seos on sileää. Säädä kaakaojauheen ja makeutusaineen määrää maun mukaan.

Rikkaampaan ja personoitavampaan vaihtoehtoon, sulata osa lempisuklaastasi maitoon, sekoittaen kunnes se on yhdistetty. Suklaan pilkkominen etukäteen auttaa sitä sulamaan nopeammin ja tasaisemmin. Lisää makeutusainetta tarvittaessa maun mukaan.

Säädä kahvin vahvuutta maun mukaan

Vahvemman maun saamiseksi lisää kahvia. Kermaisemman, miedomman maun aikaansaamiseksi käytä enemmän suklaamaitoa. Voit myös lisätä tavallista maitoa, jos suklaan maku on liian intensiivinen. Jos kaipaat voimakkaampaa kahvin makua, voit myös käyttää espressoa tavallisen kahvin sijaan rikkaana täydennyksenä suklaamaitoon.

Taiteellinen tarjoilu ja koristelu

Tee kahvistasi suklaamaidolla myös silmänruokaa lisäämällä muutamia taiteellisia viimeistelykosketuksia. Tarjoile juoma läpinäkyvässä lasissa, jotta kahvin ja vaahdon kontrasti tulee kauniisti esille. Selkeämpien kerrosten aikaansaamiseksi kokeile pitää vastakeitetty kahvi erillään, kun maustat ja lämmität suklaamaitoa. Lisää se lasiin viimeisenä, kaataen hitaasti lusikan takaa, joka on pidetty lähellä maustetun suklaamaidon vaahdon pintaa. Ripottele päälle hieman jauhettua kardemummaa tai tumman suklaan lastuja hienostuneen kosketuksen saamiseksi.

Todella herkullisen lopputuloksen aikaansaamiseksi, viimeistele juomasi kermavaahdolla ja kaakaojauheella, ja lisää tuoksuva kanelitanko saavuttaaksesi rustiikkisen ilmeen. Muutama kermavaahdon päälle aseteltu kardemummanpalko ei ainoastaan näytä käsityöläismäiseltä, vaan antaa myös esimakua tämän rikkaan juoman mauista.