Haudutettua inkiväärilohta

Haudutettua inkiväärilohta

Haudutettu lohi on klassikkoruoka, joka maistuu niin pienille kuin suurillekin.
https://www.arla.fi/reseptit/haudutettua-inkivaarilohta/

Tee näin:

  • Leikkaa purjosipuli pieniksi paloiksi. Kuori ja viipaloi inkivääri. Viipaloi sitruuna. Lisää paistinliemen ainekset leveään kattilaan. Lisää 1 litra vettä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää lohi ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 12 minuuttia. Anna lohen jäähtyä liemessä. Sekoita kastikkeen ainekset. Tarjoiluehdotuksia: Tarjoile lohi kastikkeen, keitettyjen perunoiden ja makeiden herneiden kera.
Valmis!

Ainekset

Lohifilee
600 g
Paistinliemi
Purjo
½
G tuoretta inkivääriä
50
Sitruuna
1
Valkoviinietikkaa
1 rkl
Suolaa
1 rkl
Tillinvarret
Kastike
2 dl
Sitruunan kuori
½
Raastettua tuoretta inkivääriä
2 tl
Hienonnettua tuoretta tilliä
½ dl
Suolaa
2 ripausta