Häränfilee provencal

Häränfilee provencal

Erittäin suussasulava liharuoka, joka maistuu esimerkiksi iltaa vietettäessä ystävien kanssa.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Häränfilee provencal

Erittäin suussasulava liharuoka, joka maistuu esimerkiksi iltaa vietettäessä ystävien kanssa.

Annoslukumäärä

Liha

  • 1¼ kg naudanfileetä
  • 1½ tl suolaa
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1¼ kg mustajuuria
  • ½ rkl sitruunamehua

Yrttivoi

Ohjeet

Aseta uuni lämpenemään 200 asteeseen. Jaa filee kahteen palaan. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Kuumenna voi isolla pannulla ja ruskista lihapalat joka puolelta. Pane lihat uunivuokaan ja työnnä paistomittari lihaan. Paista uunin keskiosassa, kunnes lihan sisälämpö on 55-60 astetta. Kuori mustajuuret ja pane ne kylmään, sitruunamehulla maustettuun veteen. Jaa mustajuuret kahteen osaan. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä. Sekoita voi ja valkosipuli keskenään. Pane mustajuuret uunivuokaan. Viipaloi lihapalat ja asettele viipaleet mustajuurien päälle vuokaan. Lisää päälle valkosipulivoi. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Gratinoi ruokaa uunin keskiosassa 5 minuuttia. Koristele persiljasilpulla.

Suositellut tuotteet