Hapanimelää possua

Hapanimelää possua

Herkullinen liharuoka itämaiseen tapaan. Oiva tarjoiltava perheen yhteiseen ruokahetkeen.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Hapanimelää possua

Herkullinen liharuoka itämaiseen tapaan. Oiva tarjoiltava perheen yhteiseen ruokahetkeen.

Annoslukumäärä

Marinadi

  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 keltuaista
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 800 g porsaan ulkofileetä

Riisi

Lihan paistamiseen

Hapanimeläkastike

  • 4 tl maissitärkkelystä
  • 8 rkl vettä
  • 8 rkl ananasmehua
  • 4 rkl sokeria
  • 4 rkl tomaattiketsuppia
  • 4 tl soijakastiketta
  • 2 tl HP-kastiketta
  • ½ tl suolaa

Ohjeet

Marinadi: Sekoita marinadin ainekset keskenään. Leikkaa porsaanfilee 1 cm ohuiksi siivuiksi ja nuiji kevyesti. Leikkaa siivut pienemmiksi paloiksi. Laita lihapalaset kulhoon ja kaada marinadi päälle. Laita kelmulla peitettynä jääkaappiin maustumaan noin tunniksi. Riisi: Mittaa riisi, suola ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä riisiä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Kaada vesi pois, säästä keitinvettä noin 1 dl. Lisää voi ja 1 dl keitinvettä riisin joukkoon koko ajan sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Mausta suolalla. Liha: Kääntele marinoidut lihat maissitärkkelyksessä. Sulata voi pannulla kullanruskeaksi ja paista lihapalat pienissä erissä. Nosta lihapalat pois pannulta. Valuta ananasrenkaat ja ota mehu talteen. Paloittele ananakset ja paprikat. Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla. Lisää paprikat ja ananakset. Hapanimeläkastike: Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilassa. Kuumenna välillä sekoittaen. Lisää joukkoon liha, paprika ja ananakset. Sekoita ja mausta tarvittaessa lisää. Tarjoa riisin kera.

Suositellut tuotteet