Gratinoidut sipulileivät

Gratinoidut sipulileivät

Gratinoidut sipulileivät ovat sellaisenaan mainio välipala. Saat leivistä myös aterian tarjoilemalla ne salaatin ja broilerin kera.

Tee näin:

Gratinoidut sipulileivät
  • Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Kuumenna voi pannulla ja lisää sipuli.
  • Vähennä lämpöä ja paista sipuleita hiljalleen usein sekoittaen, kunnes ne ovat kunnolla kypsyneet ja saanet hieman väriä.
  • Lisää sokeri, yrttimausteseos, muut mausteet sekä viinietikka ja tarvittaessa tilkka vettä.
  • Sekoita hyvin ja anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Tarkista maku.
  • Jaa seos leiville ja levitä se reunoja myöten. Ripottele päälle juustoraaste.
  • Asettele leivät leivinpaperille pellille ja nosta 250-asteisen uunin yläosaan. Gratinoi noin 7 minuuttia.
  • Tarjoa gratinoidut sipulileivät heti salaatin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Gratinoidut sipulileivät
Sipuleita
300 g
2 rkl
Sokeria tai fariinisokeria
1 rkl
Yrttisekoitusta
1 rkl
Suolaa
1 tl
Mustapippurirouhetta
½ tl
Balsamiviinietikkaa
1 rkl
Paahtoleipää, isoja
4 siivua
150 g