Gratinoidut sipulileivät

Gratinoidut sipulileivät

Gratinoidut sipulileivät ovat sellaisenaan mainio välipala. Saat leivistä myös aterian tarjoilemalla ne salaatin ja broilerin kera.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Gratinoidut sipulileivät

Gratinoidut sipulileivät ovat sellaisenaan mainio välipala. Saat leivistä myös aterian tarjoilemalla ne salaatin ja broilerin kera.

Annoslukumäärä
  • 300 g sipulia
  • 2 rkl Arla Meijerivoita
  • 1 rkl sokeria tai fariinisokeria
  • 1 rkl yrttisekoitusta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 4 kpl isoja paahtoleipäviipaleita
  • 150 g Arla Emmental juustoa raasteena

Ohjeet

Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Kuumenna voi pannulla ja lisää sipuli. Vähennä lämpöä ja paista sipuleita hiljalleen usein sekoittaen, kunnes ne ovat kunnolla kypsyneet ja saanet hieman väriä. Lisää sokeri, yrttimausteseos, muut mausteet sekä viinietikka ja tarvittaessa tilkka vettä. Sekoita hyvin ja anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Tarkista maku. Jaa seos leiville ja levitä se reunoja myöten. Ripottele päälle juustoraaste. Asettele leivät leivinpaperille pellille ja nosta 250-asteisen uunin yläosaan. Gratinoi noin 7 minuuttia. Tarjoa heti salaatin kanssa.

Suositellut tuotteet