
Flat bread

Tee näin:
Flatbread
Huomio
Varmista, että vaivaat taikinaa kevyesti - käsittele sitä kevyesti. Näin saat kuohkeaa leipää, joka alkaa muodostaa valtavia kuplia, kun se laitetaan kuumennetulle pannulle. Paista leipää, kunnes pinta kuplii ja leipä on kullanväristä. Pannuleipämme soveltuvat pakastettaviksi, joten voit helposti valmistaa ne etukäteen säästääksesi aikaa ja voit sulattaa ja lämmittää leivät uudelleen, kun tarvitset niitä. Kun ne ovat jäähtyneet, kääri ne leivinpaperiin ja laita ne ilmatiiviiseen astiaan ennen kuin siirrät ne pakastimeen.
Flatbread Q&A
Heräsikö flatbreadista kysymyksiä? Katso lisää alta!
Flatbreadilla tarkoitetaan mitä tahansa litteää leipää, joka voidaan valmistaa joko hiivan tai leivinjauheen kaltaisen taikinan kanssa tai ilman. Perinteisesti se valmistetaan hapattamattomana, ja sen pääainesosat ovat jauhot, vesi ja suola. Taikina kaulitaan ja paistetaan uunissa tai pannulla. Nykyään monilla kulttuureilla on oma versionsa leivästä, joka voi vaihdella kooltaan, muodoltaan ja koostumukseltaan, Intian naanista Keski- ja Etelä-Amerikan leipiin.
Tee helppoa ja yksinkertaista flatbreadia reseptimme avulla. Aloita sekoittamalla kaikki leivän ainekset kulhossa ja vaivaa sitten taikina. Jaa se kuuteen osaan ja kauli jokaisesta noin 20 cm halkaisijaltaan oleva taikinalevy. Paista leipää pannulla noin 2 minuuttia molemmin puolin keskilämmöllä. Kääri paistetut leivät folioon, jotta ne pysyvät lämpiminä, kunnes olet valmis tarjoilemaan ne.
Flatbread sopii pizzapohjaksi, johon voit laittaa haluamiasi täytteitä. Voit nauttia sen kanssa tuoretta salaattia, voit laittaa sen päälle tuorejuustoa, syödä sitä keiton kanssa tai ihan sellaisenaan.
Voi. Se säilyy hyvänä pakastimessa jopa 4 kuukautta.
Säilytä leipä ilmatiiviissä astiassa tai pakastepussissa huoneenlämmössä. Näin leipä säilyy hyvin noin 2-3 päivää. Varmista, että leipä on jäähtynyt, ennen kuin laitat sen astiaan tai pakastepussiin. Emme suosittele leivän säilyttämistä jääkaapissa, koska se voi vaikuttaa leivän rakenteeseen ja saatat saada lopputuloksena kuivaa leipää.
Ainekset
Flatbread
Vehnäjauhoja
|
250 g |
---|---|
Leivinjauhetta
|
2½ tl |
Sokeria
|
½ tl |
Suolaa
|
1 tl |
Ruisjauhoja
|
50 g |
2½ dl | |
25 g |
Tarjoile herkullisen lämmin flatbread minkä tahansa lisukkeen kanssa
Oletko koskaan syönyt pannulla tehtyä herkullisen lämmintä leipää? Kokeile tätä herkullista reseptiä! Nämä pehmeät leivät sopivat täydellisesti monenlaisten aterioiden ja lisukkeiden seuraksi. Flatbread eli pannuleipä sopii hyvin esimerkiksi pizzapohjaksi, wrappeihin, salaattien kanssa, keiton kera tai ihan vain sellaisenaan! Voit myös kokeilla flatbreadia esimerkiksi turkkilaisen jogurtin, valkoisen papusalaatin tai minttukastikkeen kanssa. Flatbread toimii myös hyvin esimerkiksi oliviiöljyn, suolan, mustapippurin, valkosipulin ja tomaatin kanssa. Laita päälle vielä mozzarellaa ja basilikaa ja avoit - italialainen herkku on valmis!
Hauskinta flatbreadin valmistuksessa on, ettei sen täyttämiseen ole minkäänlaisia sääntöjä vaan voit kokeilla rohkeasti erilaisia täytteitä oman makusi mukaan!
Flatbread toimii myös pienenä herkkupalana
Sinun ei välttämättä tarvitse valmistaa isoa flatbreadia kerralla. Voit tehdä taikinasta myös huomattavasti pienempiä paloja ja sivellä ne sulatetulla voilla ennen paistamista. Näin saat taikinasta tehtyä pieniä niin sanottuja sipsejä, joita voit dippailla haluamaasi dippiin tai kastikkeeseen. Paista pieniä leipäpaloja uunissa 200 °C:ssa noin 12-15 minuuttia.