Valutettuja papuja purkista (esim. cannellini- ja kidneypavut)
|
800 g |
---|---|
Punasipuli
|
1 |
Tomaatteja
|
4 |
Tuoretta, hienonnettua korianteria
|
1 rkl |
Oliiviöljyä
|
2 rkl |
Valkosipulinkynsi
|
1 |
Suolaa maun mukaan
|
|
Mustapippuria maun mukaan
|
150 g | |
Jauhettua jeeraa
|
1 tl |
Chilijauhetta
|
1 tl |
Oreganoa
|
1 tl |
Kukapa ei rakastaisi ruokaa, joka on valmis nautittavaksi muutamassa minuutissa ja jossa käytetään ainesosia, joita löytyy jo useimmista jääkaapeista ja ruokakomeroista? Papujen luonnostaan mieto maku tarkoittaa myös sitä, että voit kokeilla mielin määrin, sillä avokadosta, kurkusta ja tuoreesta mintusta valkosipulimaisiin krutonkeihin, kapriksista ja hiillostetusta maissista voi tulla tervetullut lisä ainesosaluetteloon.
Useimmat palkokasvit sopivat hyvin tähän reseptiin, ja voit helposti vuorotella tai yhdistellä mitä tahansa kikherneistä ja linsseistä mustasilmäpapuihin. Myös viljat, kuten kvinoa, bulgur tai jopa farro, ovat loistavia vaihtoehtoja tai lisäyksiä, jotka lisäävät sekä rakennetta että makua salaattiin.
Tämä salaatti sopii täydellisesti grilli-, piknik- tai buffetpöydän lisukkeeksi, mutta se voidaan yhtä helposti muuntaa illallispöydän päätähdeksi. Lisää herkullista pääruokaa varten silputtua kanaa, lammaspataa tai tofua.
Kermainen kastike, jossa on rohkeita mausteita, piristää papujen mietoa makua välittömästi. Tässä reseptissä käytämme raejuustoa ja mausteseosta, mutta kreikkalainen jogurtti, smetana tai jopa majoneesipohjainen kastike toimii yhtä hyvin.