Välimerelliset kurkut

Välimerelliset kurkut

Raikkaat Apetina juustolla täytetyt kurkut sopivat erinomaisesti niin alkuruuaksi tai siesovaan pöytään pikkupurtavaksi.
https://www.arla.fi/reseptit/fetakurkut/

Tee näin:

  • Hienonna Apetina juusto. Lisää joukkoon ranskankermaa ja tuoretta minttua. Jauha myllystä mustapippuria. Suolaa ei tarvitse lisätä, sillä välimerellisessä juustossa itsessään on tarpeeksi suolaista. Puolita pala kurkkua ja pilko puolikkaat noin 3 cm kokoisiin paloihin. Koverra pois siemenet ja myös osa kurkusta, jolloin saat täytettä mahtumaan enemmän kurkulle. Kovertaminen käy näppärästi palloraudalla. Laita Apetina-ranskankermatäytettä koverretulle kurkulle ja korista kokonaisuus mintunlehdellä.
Valmis!
Vinkki

Halutessasi voit kuoria kurkun, jolloin ulkonäkö on vaaleudessaan hyvin keväinen. Toisaalta, kuori tuo mukavaa rakennetta kokonaisuuteen.

Voit jättää ranskankerman myös kokonaan pois, mutta silloin syötävyys kärsii. Murustettu feta nimittäin pysyy kurkun päällä näin huonommin, joskin ihan toimivasti kuitenkin. Ranskankerma myös pyöristää fetan makua kivasti.

Voit käyttää samaa fetamassaa myös vesimelonien päällä. Lisää silloin mintunlehden sijasta koristeeksi ja mauksi chiliviipale.

Tämän reseptin on suunnitellut Sillä Sipuli-blogin Merituuli.

Ainekset

Cm pala kurkkua
10
¼ dl
50 g
Tuoretta minttua hienonnettuna
1 rkl
Mintunlehtiä koristeeksi
Mustapippuria myllystä