Fenkolissa paistettua lohta ja vehnäsalaattia

Fenkolissa paistettua lohta ja vehnäsalaattia

Arvioi

(1)

Fenkoli ja muscovadosokeri antavat kevyen lakritsimaisen sävyn lohelle. Vehnänjyväsalaatti on hyvää niin lämpimänä kuin kylmänäkin.

Ainekset

Annokset
  • 600 g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl muscovadosokeria
  • 1 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 sitruuna

Vehnäsalaatti

  • 2 dl vehnänjyviä
  • 1 iso omena
  • ½ fenkolia
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • rypsiöljyä, mieluiten kylmäpuristettua
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 ruukku tilliä

Juustosekoitus

Tee näin:

Tee näin:

Kypsennä vehnä pakkauksen ohjeiden mukaan. Kuori ja poista omenasta ydin, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Viipaloi fenkoli ohueksi ja sekoita omenan ja vehnän kanssa. Sekoita yhteen, osaksi kastiketta, sitruuna, rypsiöljy, hunaja, suola ja pippuri. Sekoita kastike vehnäsalaattiin. Leikkaa tilli juuri ennen tarjoilua. Sekoita juustoraaste kermaviiliin. Mausta suolalla. Anna seistä kylmässä ennen tarjoilua. Leikkaa lohi 4 osaan. Hakkaa fenkoli, suola ja sokeri huhmareessa ja levitä mausteseos lohen päälle. Paista voissa noin 4 minuuttia per puoli. Tarjoile lohi salaatin ja juustoseoksen kera. Koristele sitruunan lohkoilla.