Fenkolissa paistettua lohta ja vehnäsalaattia

Fenkolissa paistettua lohta ja vehnäsalaattia

Fenkoli ja muscovadosokeri antavat kevyen lakritsimaisen sävyn lohelle. Vehnänjyväsalaatti on hyvää niin lämpimänä kuin kylmänäkin.
https://www.arla.fi/reseptit/fenkolissa-paistettua-lohta-ja-vehnasalaattia/

Tee näin:

  • Kypsennä vehnä pakkauksen ohjeiden mukaan. Kuori ja poista omenasta ydin, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Viipaloi fenkoli ohueksi ja sekoita omenan ja vehnän kanssa. Sekoita yhteen, osaksi kastiketta, sitruuna, rypsiöljy, hunaja, suola ja pippuri. Sekoita kastike vehnäsalaattiin. Leikkaa tilli juuri ennen tarjoilua. Sekoita juustoraaste kermaviiliin. Mausta suolalla. Anna seistä kylmässä ennen tarjoilua. Leikkaa lohi 4 osaan. Hakkaa fenkoli, suola ja sokeri huhmareessa ja levitä mausteseos lohen päälle. Paista voissa noin 4 minuuttia per puoli. Tarjoile lohi salaatin ja juustoseoksen kera. Koristele sitruunan lohkoilla.
Valmis!

Ainekset

Nahatonta ja ruodotonta lohifilee
600 g
Fenkolinsiemen
1 rkl
Suolaa
1 tl
Muscovadosokeria
1 rkl
1 rkl
Sitruuna
1
Vehnäsalaatti
Vehnänjyviä
2 dl
Iso omena
1
Fenkoli
½
Sitruunankuori ja mehu
½
Rypsiöljy, mieluiten kylmäpuristettua
Hunajaa
1 rkl
Suolaa
Mustapippuria
½ tl
Ruukku tilli
1
Juustosekoitus
Arla® Emmental juustoraastetta
2 dl
2 dl
Hyppysellinen suola
1