Fenkoli-uunilohi

Fenkoli-uunilohi

Uunissa paistettu lohi sahramimarinoidun fenkolin ja hapokkaan, maukkaan rosépippurikerman kera. Lohi ja fenkoli on loistava yhdistelmä!

Tee näin:

  • Viipaloi fenkoli. Sekoita keskenään sahrami, suola, sokeri, sitruunamehu ja oliiviöljy. Lisää joukkoon fenkoli ja laita seos jääkaappiin. Sekoita keskenään smetana, appelsiinimehu ja rosépippuri, ja mausta suolalla. Anna seistä jääkaapissa. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Voitele kalafileet voilla ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Paista uunin keskiosassa, kunnes kala on noin 55 asteista, eli noin 20 minuuttia. Sekoita fenkoliseoksen joukkoon tilli juuri ennen tarjoilua. Tarjoile lohi fenkoliseoksen, rosépippurikerman ja leivän kera.
Valmis!

Ainekset

Lohifilee (yht. n. 500 g)
4
1 rkl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
ripausta
Fenkoli, n. 400 g
1
Sahrami (0.25 g)
½ pkt
Suolaa
½ tl
Sokeria
1 tl
Vastapuristettua sitruunamehua
2 tl
Oliiviöljyä
2 tl
Hienonnettua tilliä
1 dl
Rosépippurikerma
2 dl
Appelsiinimehu
½
Rosepippuria
1 tl
Suolaa