Fenkoli-sienigratiini

Fenkoli-sienigratiini

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Tämä maukas gratiini fenkolilla ja sienillä sopii nautittavaksi sellaisenaan tai esimerkiksi paistettujen broilerifileiden kera.

Ainekset

Annokset
  • 300 g salaattifenkolia
  • 1 sipuli tai purjo
  • 2 rkl Arla Ingmariinia
  • 1 dl Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • 1 pkt Arla Mustapippuri -tuorejuustoa
  • suolaa
  • musta- tai valkopippuria
  • ½ l tuoreita sieniä (n. 200 g)

Tee näin:

Tee näin:

Halkaise fenkolit ja poista kanta. Keitä fenkolit sopivan pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Hienonna sipuli tai purjo ja pilko sienet. Paista niitä rasvassa pannulla, kunnes sipuli tai purjo on pehmennyt. Lisää pannulle maito ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla sekä pippurilla. Laita fenkolinpuolikkaat uunivuokaan ja kaada sienimuhennos päälle. Kuorruta 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.