Duchesse-perunat ja kanankoivet Halloween-tyyliin

Duchesse-perunat ja kanankoivet Halloween-tyyliin

2 tuntia 30 minuuttia
Laita pursotetuille Duchesse-perunoille herneistä silmät ja asettele paistetut kanankoivet muistuttamaan lepakkoa, ja pelottava Halloween-ateria on valmis!
https://www.arla.fi/reseptit/duchesse-perunat-ja-kanankoivet-halloween-tyyliin/

Tee näin:

  • Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Lisää kanankoivet kulhoon ja hiero marinadi huolellisesti kanankoipiin. Laita kulho kanankoipineen jääkaappiin 2 tunniksi.
  • Tee sillä aikaa pursotetut perunat eli Duchesse-perunat. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolatussa vedessä.
  • Jauha perunat hienoksi massaksi esimerkiksi perunapuristimella. Sekoita syntynyt perunamuusi, keltuaiset ja raastettu juusto keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää perunamassa pursotinpussiin ja pursota 10-12 peruna-”ruusuketta” leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Painele perunaruusukkeisiin kuhunkin kaksi hernettä ikään kuin ”silmiksi”.
  • Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Laita kanankoivet uunivuokaan ja paista uunissa noin 30 minuutin ajan. Kun paistoaikaa on jäljellä 15 minuuttia, laita uuniin myös perunaruusukkeet. Tarjoillessa asettele kaksi kanankoipea lepakon muotoon ja tarjoile perunaruusukkeiden kera.
Valmis!

Ainekset

Kanankoipia
1 kg
Marinadi
Kanelia
1 rkl
Sitruunamehua
1 dl
Appelsiinin raastettu kuori
½
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
2 tl
Cayennepippuri
ripausta
Tomaattipyreetä
1 rkl
Rypsiöljyä
1½ rkl
Duchesse-perunat
Jauhoisia perunoita
800 g
Kananmunan keltuaisia
2
Castello® Wästgöta
100 g
Suolaa
Pippuria
Pakasteherneitä koristeluun