Duchesse-perunat ja kanankoivet Halloween-tyyliin

Duchesse-perunat ja kanankoivet Halloween-tyyliin

Arvioi

(3)

Laita pursotetuille Duchesse-perunoille herneistä silmät ja asettele paistetut kanankoivet muistuttamaan lepakkoa, ja pelottava Halloween-ateria on valmis!

Ainekset

Annokset
  • 1 kg broilerinsiipiä

Marinadi

  • 1 rkl kanelia
  • 1 dl sitruunamehua
  • ½ appelsiinin raastettua kuorta
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl mustapippuria
  • cayennepippuria
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1½ rkl rapsiöljyä

Duchesse-perunat

  • 800 g jauhoisia perunoita
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 100 g Arla Mustaleima Emmental juustoraastetta
  • suolaa
  • pippuria
  • pakasteherneitä koristeluun

Tee näin:

Tee näin:

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Lisää kanankoivet kulhoon ja hiero marinadi huolellisesti kanankoipiin. Laita kulho kanankoipineen jääkaappiin 2 tunniksi. Tee sillä aikaa pursotetut perunat eli Duchesse-perunat. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolatussa vedessä. Jauha perunat hienoksi massaksi esimerkiksi perunapuristimella. Sekoita syntynyt perunamuusi, keltuaiset ja raastettu juusto keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää perunamassa pursotinpussiin ja pursota 10-12 peruna-”ruusuketta” leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Painele perunaruusukkeisiin kuhunkin kaksi hernettä ikään kuin ”silmiksi”. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Laita kanankoivet uunivuokaan ja paista uunissa noin 30 minuutin ajan. Kun paistoaikaa on jäljellä 15 minuuttia, laita uuniin myös perunaruusukkeet. Tarjoillessa asettele kaksi kanankoipea lepakon muotoon ja tarjoile perunaruusukkeiden kera.