Dubai-suklaajuustokakku
Ihastu ainutlaatuiseen juustokakkuun! Dubai-suklaa-juustokakku ammentaa inspiraationsa Lähi-idän herkuista: rapea kadayif-pohja, samettinen tuorejuustotäyte ja runsas maitosuklaaganache muodostavat yhdessä näyttävän kokonaisuuden. Päälle vedetty pistaasikrema-kuvio ja rouhitut pistaasit viimeistelevät kakun, josta on mahdoton kieltäytyä.
Ainekset
Kadayif-pohja
| 25 g | |
|
Kadayif- taikinaa hienoksi silputtuna
|
200 g |
|
Pistaasikreemiä
|
5 rkl |
|
Tahinia
|
1 tl |
Tuorejuustotäyte
|
Maustamatonta tuorejuustoa
|
200 g |
|---|---|
| 3½ dl | |
|
Vaniljatahnaa tai 1 vaniljatangon siemenet
|
1 tl |
|
Tomusokeria
|
(75g) 1¼ dl |
|
Sitruunankuorta (luomusitruunan, raastettuna)
|
2 tl |
|
Sitruunamehua
|
1 rkl |
Suklaaganache
|
Maitosuklaata
|
150 g |
|---|---|
| ¾ dl |
Koristelu
|
Pistaasikreemiä
|
2 rkl |
|---|---|
|
Pistaasipähkinää hienonnettuna
|
½ dl |
Tee näin:
Kadayif-pohja
Tuorejuustotäyte
Suklaaganache
Olemme koonneet muutaman hyödyllisen vinkin täydellisen Dubai-suklaajuustokakun valmistukseen. Tästä osiosta löydät kaiken oleellisen suklaan ja ganachen käsittelystä.
Valitse maitosuklaa, jonka kaakaopitoisuus on noin 45–65 %. Näin ganachen koostumus on pehmeä ja kermainen ilman liiallista makeutta tai kitkeryyttä.
Ganache voi rakeistua tai rasva erottua, jos kerma kuumenee liikaa tai sekoitat liian rajusti. Kuumenna kerma juuri poreilevaksi, kaada hienonnetun suklaan päälle ja anna sulaa muutama minuutti ennen kuin sekoitat rauhallisesti tasaiseksi.
Ganachen on hyvä jäähtyä ja hieman jähmettyä, jotta se levittyy kauniisti. Liian lämmin ganache on juoksevaa, liian kylmänä se kovettuu. Jäähdytä huoneenlämmössä levittyväksi tai nopeuta jääkaapissa, mutta tarkkaile, ettei se ehdi jähmettyä liikaa.
Dubai-suklaajuustokakku Q&A
Nauti Dubai-suklaajuustokakun jokaisesta kerroksesta – rapeasta kadayif-pohjasta aina täyteläiseen suklaaganacheen. Pohditko, miten kakku säilyy tuoreena, voiko sen tehdä etukäteen tai voiko sen pakastaa? Vastaukset alta auttavat sinua eteenpäin.
Mikä on Dubai-suklaa-juustokakku?
Kakku on saanut inspiraationsa Dubai-suklaapatukasta, joka tunnetaan pehmeästä maitosuklaasta ja pistaasitäytteestä. Juustokakku versioi nämä maut: rapea kadayif-pohja, kermaisa täyte ja rikas maitosuklaaganache, pinnalla pistaaseja.
Mitä on kadayif?
Kadayif on hyvin ohutta, säiemäistä taikinaa (filotaikinan kaltaista), jota käytetään Lähi-idän ja Turkin jälkiruoissa. Se muuttuu paistettaessa ihanan rapeaksi ja kullanruskeaksi.
Voiko kakun tehdä etukäteen?
Kyllä. Kakku sopii erinomaisesti etukäteen valmistettavaksi, jopa 3 päivää aiemmin. Säilytä peitettynä jääkaapissa. Viimeistele koristeet mielellään vasta ennen tarjoilua.
Miten säilytän kakun?
Peitä tuorekelmulla, foliolla tai kannellisella kakkukuvulla ja säilytä jääkaapissa enintään 3 päivää. Pidempiä aikoja varten kakun voi pakastaa ilmatiiviissä rasiassa jopa kuukaudeksi. Voit pakastaa kokonaisena tai annospaloina. Sulata yön yli jääkaapissa.
Valmistaudu nauttimaan upeasta Dubai-suklaajuustokakusta
Dubai-suklaapatukasta inspiroitunut juustokakku tuo patukan tunnusmaut yhteen klassisen juustokakun kanssa – ja lopputulos todella lunastaa odotukset. Enää ei tarvitse kiistellä viimeisestä suklaapalasesta, sillä jokainen kakkupala on täynnä patukan tunnusomaisia makuja yhdistettynä juustokakun klassiseen herkullisuuteen.
Vaikein osuus? Odotus. Anna Dubai-suklaajuustokakun hyytyä rauhassa. Valmista se edellisenä iltana, niin et joudu tuijottamaan jääkaappia ja availemaan ovea viiden minuutin välein toivoen, että se olisi taianomaisesti jähmettynyt nopeammin.
Rapea kadayif-pohja ja pistaasikreemi
Ensimmäinen kerros luo herkulle pohjan: kadayif paahdetaan kullanruskeaksi ja rapeaksi, sitten se sidotaan yhteen silkkisen pistaasikreman ja ripauksen tahinin kanssa. Pistaasin täyteläisyys ja tahinin pähkinäinen, aavistuksen karvas sävy tasapainottavat toisiaan. Kadayifista muodostuu hento, lehtevä pohja, joka kantaa kauniisti yllä olevat kermaiset kerrokset.
Herkullinen tuorejuustotäyte sitruunalla ja vaniljalla
Juustokakun täyte ei ehkä kuulu ikoniseen Dubai-suklaapatukkaan, mutta maku on silti taivaallinen. Kermaisen täyteläinen ja raikas täyte tuo ihanaa pehmeyttä, joka tasapainottaa rapeaa pohjaa ja suklaaganachea. Tuore sitruuna keventää kokonaisuutta tuomalla pirteää kirpeyttä, ettei maku käy raskaaksi. Samalla vanilja tuo lempeää, makeaa lämpöä, joka sitoo kaiken yhteen peittämättä muita makuja.
Viimeistely suklaaganachella, pistaasikreemillä ja pistaasirouheella
Viimeistelyssä Dubai-suklaajuustokakku saa kiiltävän suklaaganachen, joka tuo syvää, hienostunutta bittersweet-sävyä ja kietoo kakun eleganttiin kuorrutteeseen. Sen jälkeen pinnalle pyöräytetään pistaasikremaa pähkinäiseksi vivahteeksi, joka toistaa pohjan makumaailmaa ja luo kauniin marmoroidun pinnan. Lopuksi päälle ripotellaan rouhittuja pistaaseja – viimeinen säväys, joka täydentää kokonaisuuden.
Juhliin sopiva Lähi-idästä inspiroitunut kakku
Tämä ylellinen juustokakku kunnioittaa Lähi-idän jälkiruokaklassikoita rapealla kadayif-pohjalla ja runsaalla pistaasikreemillä. Oli kyseessä juhlahetki, merkkipäivä tai makea yllätys, kakku hurmaa sekä ulkonäöllään että syvillä mauillaan. Tarjoa kardemummateen tai arabialaisen kahvin kanssa täydellisen elämyksen saamiseksi.
Variaatioideoita
Pari tippaa ruusuvettä tuorejuustotäytteeseen tuo hennon kukkaisen vivahteen. Ripaus kardemummaa pohjaan tai täytteeseen antaa lämmintä, mausteista sävyä. Paahdetut kookoslastut ganachen päällä lisäävät rapeutta ja hienoista trooppisuutta. Hienoksi pilkotut taatelit täytteessä vievät makua kinuskiin päin. Tumman suklaan lastut ganachen päällä ovat varma valinta suklailijoille. Ei kadayifia? Ei hätää. Voit tehdä perinteisen keksipohjan murskatuista digestive-kekseistä ja sulatetusta voista – helppo ja toimiva vaihtoehto.
Käytetyt tuotteet
Voi
Tuorejuusto
Vispikerma