Jos kuvittelet kermavaahdon pehmeyden yhdistettynä voin ylelliseen täyteläisyyteen, saat hyytelöityä kermaa. Kyseessä on alun perin englantilainen peruselintarvike; edelleen nykypäivänä tämä paksu ja herkullinen kerma esiintyy kaikkialla teeleipälajitelmissa ja illallispöydässä.
Harva asia sopii niin hyvin yhteen kuin clotted cream ja skonssit. Lämpimän, kuohkean leivonnaisen ja kermaisen dekadenssin yhdistelmä, joka on saanut alkunsa puhvelinmaidon säilöntämenetelmänä, on englantilaisten ja muidenkin teehetkien suosikki.
Kun sekoitat perunamuusiin ruokalusikallisen clotted creamia, se muuttuu hetkessä tavallisesta lisukkeesta illallispöydän tähdeksi. Se antaa myös ihanaa kermaisuutta mihin tahansa keittoon, risottoon tai kastikkeeseen. Ja tietysti sen käyttäminen kaiken makean päällä - tuoreista marjoista torttuihin ja piirakoihin - on aina hyvä idea.
Käytä säilytykseen aina puhdasta, suljettua astiaa ja säilytä kermaa jääkaapissa enintään viikon ajan (kun rasia on avattu, käytä neljän päivän kuluessa).
Kuumennusprosessin aikana kerman rasva irtoaa ja nousee pinnalle. Kun se on valmis, siitä muodostuu kiinteä ja aaltoileva kuori. Jäähdytyksen aikana kuori kiinteytyy entisestään, ja syntyy tiivis ja kiinteä kerros, joka on helppo kauhoa pois.
Tämä tapahtuu yleensä hyytyneille kermoille, joita on pakastettu joko liian kauan (yli neljä kuukautta) tai väärässä astiassa (käytä aina ilmatiivistä astiaa ja kääri pakastepussiin lisäsuojan vuoksi).
Ei. Jos clotted cream tehdään oikein, se on jo valmiiksi paksua ja kermaista, eikä ylimääräistä vispaamista tarvita.
Jos koostumus on mielestäsi liian sakea, sekoita joukkoon pieni määrä ohutta nestettä, joka on jäänyt jäljelle. Lisää pieniä määriä, kunnes olet saavuttanut haluamasi paksuuden.
Jos kerma säilytetään suljetussa astiassa ja jääkaapissa, se säilyy jopa viikon. Kun se on avattu, se säilyy enintään neljä päivää. Jos olet epävarma, haistele hieman: Jos se haisee happamalta, se on todennäköisesti vanhentunut, ja se on parasta heittää pois.