Kotitekoisten chimichangojen valmistaminen on ihanan helppoa chimichanga-reseptimme avulla. Jos haluat oppia niistä lisää, jatka lukemista.
Punaista suippokaali hienonnettuna
|
300 g |
---|---|
Limetti viipaloituna
|
1 |
Porkkanoita silputtuna
|
100 g |
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
|
150 g |
Maissi joko tähkistä tai tölkistä
|
100 g |
Rypsiöljyä
|
1 tl |
---|---|
Hienonnettua sipuli
|
1 |
Valkosipulinkynttä hienoksi murskattuina
|
2 |
Säilykejalapenoa hienonnettuina
|
2 rkl |
Jauhettua kuminaa
|
1 tl |
Pinto-, kidney- tai mustapapuja liotettuina ja keitettyinä
|
240 g |
Vettä
|
½ dl |
Suolaa
|
½ tl |
175 g | |
Vehnätortillaa (halkaisija n. 20 cm)
|
8 |
Arla® Lempi Smetanaa
|
2 dl |
---|---|
Pikkelöity jalopeno
|
Chimichanga on uskomattoman maukas illallinen tai lounas, jonka voit helposti tarjoilla illanistujaisissa. Chimichangan kultainen, rapea ulkopinta houkuttelee varmasti kaikki vieraat pöydän äärelle. Ja kun he maistavat suolaisen, maustetun paputäytteen, he eivät voi vastustaa sitä.
Tarjoile chimichangat värikkään kaalisalaatin kera, ja unelmiesi tex-mex-ateria on valmis. Tässä salaatissa on monitahoinen makuprofiili, jossa on makeita, kirpeitä ja hieman kitkeriä vivahteita. Purppuranpunaisen suippokaalin mureuttamiseen käytetty limemehu antaa kaalille mausteisen raikkauden, joka tekee siitä sekä maultaan että ulkonäöltään eloisan.
Pannulla paistettu chimichanga on täynnä herkullista, sulatettua juustoa. Tahmea cheddar antaa sille ihanan täyteläisyyden. Hieman raikkautta saat, kun tarjoilet chimichangat smetanan kera. Se on samettisen pehmeää ja tuo ruokaan hieman kirpeyttä, joka keventää kokonaisuutta samalla, kun se toimii kontrastina chimichangan rapealle ulkopinnalle.
Smetanalla on myös viilentävä vaikutus, ja siksi se pehmentää paputäytteen mausteisuutta. Tarjoile kotitekoiset chimichangat siis smetanan kanssa. Muita loistavia chimichangan lisukkeita ovat muun muassa salsa, valkosipulinen chimichurri ja kermainen guacamole.
Perinteinen pinto-, kidney- tai mustapapu-chimichanga on täynnä makua. Paputäyte on chimichangan perinteinen täyte: pavut tuovat täytteeseen runsaan, täyteläisen maun ja tyydyttävän rakenteen. Sipulipohja muodostaa täytteen perustan, ja niin kelta- kuin valkosipulin käyttäminen auttaa rakentamaan makukerroksia miedonmakuisten, hieman pähkinäisten ja maanläheisten papujen ohelle.
Lämmittävä kumina, joka sopii täydellisesti pinto-, kidney- ja mustapapujen makupariksi, antaa lisäsyvyyttä sekä hieman sitruksisen maun. Tämä jos mikä antaa marinoiduille jalapenoille mahdollisuuden loistaa. Säilykejalapenojen etikkainen mausteisuus on se, mikä nostaa tulisuutta ja ilahduttaa makunystyröitäsi, kun pääset puremaan rapeaa chimichangaa.
Rapeat chimichangat maistuvat hyvältä riippumatta siitä, millaisella täytteellä niitä päätät täyttää. Kokeile valmistaa niitä jalapeno-maustettujen papujen lisäksi naudanlihasta tai broilerinlihasta. Lupaamme, ettet pety tällaiseen umamirikkaaseen makuelämykseen.
Vihannes-chimichanga, jossa on paprikaa, parsakaalia, sieniä, porkkanoita ja tuoretta chiliä, maistuu myös herkulliselta, jos etsit helppoa tapaa syödä enemmän kasviksia. Hieman kitkerät, kuten vihreät paprikat ja vihreä chili, sopivat hyvin yhteen pähkinäisten papujen kanssa.
Koska aidossa chimichanga-reseptissä on yleensä riisiä täytteenä, tämä on ehkä vaihtoehto, jota kannattaa tutkia tarkemmin. Voit käyttää tavallista valkoista riisiä, ruskeaa riisiä, keltaista riisiä, jossa on sahramia tai kurkumaa, tai Tex-Mex- tai espanjalaistyyppistä punaista riisiä, jossa on tomaattia, valkosipulia ja sipulia. Kaikki ovat hyviä vaihtoehtoja täytteiksi näille chimichangoille.
Perinteisesti chimichangaa ei paisteta vain pannulla, vaan se on friteerattu. Jos siis pidät erityisen rapeista herkuista, friteerattu chimichanga saattaa olla juuri sinun juttusi.
Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa noin 2,5-5 cm:n ruokaöljy 182-185 °C:n lämpötilaan. Mittaa öljyn lämpötila ruoanvalmistuslämpömittarilla. Voit kiinnittää chimichangat hammastikuilla kiinni, jotta ne eivät aukea paistettaessa. Paista 1-2 kappaletta kerrallaan noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Ota friteeratut chimichangat pois öljystä ja anna niiden valuttaa ylimääräinen öljy paperipyyhkeillä vuoratulle lautaselle tai ritilälle. Tarjoile chimichangat lämpimänä!