Calzone

Calzone

40 minuuttia
Calzone on pizza, jossa täyte on leivottu taikinan sisään. Calzonet ovat mainio piknik-eväs, koska ne maistuvat myös kylminä. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/calzone/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan calzone ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  • Viipaloi sienet. Ota noin 50 g sienistä talteen salaattia varten.
  • Rullaa pizzataikinat auki ja puolita ne. Venytä ja vedä taikinan reunoja hieman, jotta saat niistä kaksi neliötä.
  • Jaa kinkku, tomaattikastike, sienet ja juusto molempien neliöiden toiselle puolelle. Voitele taikinan reunat vedellä ja taita tyhjä taikinan puolikas täytteen päälle. Painele reunat yhteen haarukkaa apuna käyttäen.
  • Paista jokainen calzone pellillä, uunin keskitasolla, noin 20 minuutin ajan.
  • Sulata voi ja voitele uunista tulleet calzonet.
  • Sekoita keskenään salaattisekoitus, sienet ja tilkka öljyä. Ripottele kevyesti suolaa ja pippuria salaattiin.
  • Tarjoile valmis calzone heti tuoreen salaatin kera tai ota mukaan piknikille, jolloin calzone voidaan tarjoilla kylmänä.
Valmis!
Vinkki

Voit myös valmistaa itse helposti pizzataikinan ja tehdä oman tomaattikastikkeen.

Ainekset

Valmista pizzataikinaa Pizza Kit (sis. tomaattikastikkeen)
2
Herkkusieniä
250 g
Suolaa ja pippuria
Savustettua kinkkua
200 g
Arla® Posketon pizzajuusto raaste
150 g
1 rkl
Salaattilajikkeita
65 g
Lisää herkullisia ideoita
Pizzapohja
1 tunti
Pizzapohja
(47)
Naan-pizza
30 minuuttia
Naan-pizza
(12)