Cake Pops

Cake Pops

Arvioi

(5)

Suloiset cake popsit, eli kakkutikkarit, ovat juhlien keskipiste. Kokeile itsekin tehdä näitä helppoja herkkuja!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 30 kpl

Kakku

Pallot

  • 100 g Arla maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 rkl mustikka-, raparperi- tai omenahilloa

Kuorrutus

  • 400 g valkosuklaata
  • elintarvikeväriä

Tee näin:

Tee näin:

Kakku: Sekoita kuivat aineet. Lisää muut aineet. Sekoita hyvin. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kumoa kakkutaikina vuokaan. Kypsennä 175 C asteessa 50-60 minuuttia. Jäähdytä. Pallot: Murenna kakku käsin kulhoon. Lisää tuorejuusto ja hillo. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta haluamasi kokoisia palloja. Halkaisijaltaan noin 2-2,5 cm suuret pallot ovat hyviä. Laita pallot jääkaappiin viilentymään pariksi tunniksi. Taikina tiivistyy ja palloja on myös helpompi kuorruttaa. Koristelu: Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Halutessasi voit lisätä muutaman tipan elintarvikeväriä, jos haluat värjätä suklaata. Jos väriä lisää liikaa, suklaa kökkööntyy. Suklaata kannattaa värjätä vähän kerrallaan, niin saa useamman värisiä palluroita. Ensiksi esimerkiksi pari palloa sinisellä ja kun lisäät keltaista, voit kuorruttaa seuraavat pallot näin syntyneellä vihreällä suklaalla. Paina tikkarikeppi tai vahva mehupilli viileän kakkupallon sisään. Laita kakkupallo sulatetun suklaan päälle ja lusikoi ylle joka puolelle suklaata. Valuta ja kopsuttele varovasti liiat suklaat pois. Laita pallurat tikkuineen törröttämään vaikka kahvimukiin. Muutaman minuutin jälkeen voit ripsiä pallojen päälle nompparelleja. Jos laitat koristeet heti kuorruttamisen jälkeen, koristeet voivat valua suklaan mukana. Laita valmiit cake pops jähmettymään jääkaappiin.

Vinkki

Reseptin on suunnitellut Sillä Sipuli-blogin Merituuli.