Briossit

Briossit

Briossit (brioche) ovat ilmavia, ranskalaisia vehnäleivonnaisia. Ne sopivat erityisen hyvin aamiais- tai brunssipöytään.
Arvioi (3)

Minun arvosanani

Briossit

Briossit (brioche) ovat ilmavia, ranskalaisia vehnäleivonnaisia. Ne sopivat erityisen hyvin aamiais- tai brunssipöytään.

Reseptistä valmistuu 20 annosta

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Ohjeet

Lämmitä maito 37-asteiseksi. Murenna hiiva kulhoon, lisää sitten maito, suola ja 2 dl jauhoista. Vaivaa taikinaa kevyesti. Anna taikinan kohota liinan alla 30 minuuttia. Sekoita voi ja sokeri keskenään kuohkeaksi, ja lisää sitten voi-sokeriseos ja kananmunat taikinaan. Lisää loput jauhot ja työstä tasaiseksi taikinaksi. Kumoa taikina kulhosta alustalle ja pyörittele siitä 20 isoa ja 20 pientä palloa. Laita isot pullat kertakäyttöisiin muffinssivuokiin, ja aseta kunkin pullan päälle pienempi pallo. Anna briossien kohota liinan alla n. puoli tuntia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sivele briossit kananmunalla ja paista uunin keskiosassa noin 10 minuutin ajan. Anna briossien jäähtyä ritilällä.

Suositellut tuotteet