Baklava

Baklava

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Baklava tuo tuulahduksen lähi-itää kahvipöytään. Baklava on herkullinen filotaikinaleivonnainen, jonka voit tarjoilla esim. graniittiomenasiirapin kanssa.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 24 palaa

Baklava

  • 200 g Arla voita Normaalisuolainen meijerivoi
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • 12 kpl kuivattuja viikunoita
  • 3 dl murskattuja manteleita
  • 3 rkl kidesokeria
  • 1 tl 7 mausteen mausteseosta
  • 300 g filotaikinaa

Granaattiomenasiirappi

  • 4 dl kidesokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl ruusuvettä
  • 1 dl granaattiomenan siemeniä

Tee näin:

Tee näin:

Baklava

1. Aloita valmistamaan baklava ja laita ensiksi uuni lämpenemään 150°C asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä. Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla ja anna siementen jäähtyä.

2. Leikkaa viikunat palasiksi. Sekoita mantelit ja sokeri monitoimikoneessa. Lisää kaneli, 7 mausteen sekoitus, viikunan palaset, pinjansiemenet ja ½ dl sulatettua voita. Sekoita aineet täytteeksi, joka pysyy kasassa. Älä hienonna täytettä tasaiseksi massaksi vaan jätä täyte karkeaksi rakenteeltaan.

3. Voitele uuninkestävä vuoka, kooltaan noin 20x30 cm, voilla. Levitä voita pullasudilla yhden filotaikinalevyn päälle ja taita levy kaksin kerroin ja aseta uunivuokaan. Toista kunnes puolet filotaikinalevyistä on voideltu, taiteltu ja laitettu vuokaa.

4. Levitä täyte 1 dl lukuun ottamatta filotaikinalevyjen päälle vuokaan. Voitele, taittele ja aseta vuokaan täytteen päälle loput filotaikinalevyistä.

5. Voitele viimeinen filotaikinalevy päältä voilla ja laita loput täytteestä päällimmäiseksi.

6. Leikkaa baklava veteen kastetulla veitsellä noin 5x5 cm kokoisiksi neliöiksi ja paista uunin keskitasolla noin 60 minuuttia, kunnes baklava on saanut kauniin kullanruskean värin.

Granaattiomenasiirappi

1. Keitä sokeri, vesi ja sitruunamehu kattilassa ja anna hautua sekoittamatta noin 10 minuuttia, kunnes seos sakeutuu siirapiksi.
2. Ota kattila pois liedeltä ja lisää ruusuvesi.
3. Anna siirapin jäähtyä ja lisää granaattiomenansiemenet.
4. Kaada granaattiomenasiirappi baklavan päälle heti, kun uunista ottamisen jälkeen.

Lisää herkullisia ideoita