Baklava

Baklava

Baklava tuo tuulahduksen lähi-itää kahvipöytään. Baklava on herkullinen filotaikinaleivonnainen, jonka voit tarjoilla esim. graniittiomenasiirapin kanssa.
https://www.arla.fi/reseptit/baklava/

Tee näin:

Baklava
  • Aloita valmistamaan baklava ja laita ensiksi uuni lämpenemään 150°C asteeseen.
  • Sulata voi ja anna jäähtyä.
  • Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla ja anna siementen jäähtyä.
  • Leikkaa viikunat palasiksi.
  • Sekoita mantelit ja sokeri monitoimikoneessa. Lisää kaneli, 7 mausteen sekoitus, viikunan palaset, pinjansiemenet ja ½ dl sulatettua voita. Sekoita aineet täytteeksi, joka pysyy kasassa. Älä hienonna täytettä tasaiseksi massaksi vaan jätä täyte karkeaksi rakenteeltaan.
  • Voitele uuninkestävä vuoka, kooltaan noin 20x30 cm, voilla.
  • Levitä voita pullasudilla yhden filotaikinalevyn päälle ja taita levy kaksin kerroin ja aseta uunivuokaan. Toista kunnes puolet filotaikinalevyistä on voideltu, taiteltu ja laitettu vuokaa.
  • Levitä 1dl täytettä filotaikinalevyjen päälle vuokaan.
  • Voitele, taittele ja aseta vuokaan täytteen päälle loput filotaikinalevyistä.
  • Voitele viimeinen filotaikinalevy päältä voilla ja laita loput täytteestä päällimmäiseksi.
  • Leikkaa baklava veteen kastetulla veitsellä noin 5x5 cm kokoisiksi neliöiksi ja paista uunin keskitasolla noin 60 minuuttia, kunnes baklava on saanut kauniin kullanruskean värin.
Granaattiomenasiirappi
  • Keitä sokeri, vesi ja sitruunamehu kattilassa ja anna hautua sekoittamatta noin 10 minuuttia, kunnes seos sakeutuu siirapiksi.
  • Ota kattila pois liedeltä ja lisää ruusuvesi.
  • Anna siirapin jäähtyä ja lisää granaattiomenansiemenet.
  • Kaada granaattiomenasiirappi baklavan päälle heti, kun uunista ottamisen jälkeen.
Valmis!

Ainekset

Baklava
200 g
Pinjansiemeniä
½ dl
Kpl kuivattuja viikunoita
12
Murskattuja manteleita
3 dl
Hienosokeria
3 rkl
7 mausteen mausteseosta
1 tl
Filotaikina
300 g
Granaattiomenasiirappi
Hienosokeria
4 dl
Vettä
1 dl
Sitruunamehua
1 rkl
Ruusuvettä
2 rkl
Granaattiomenan siemen
1 dl