Pistaasikakku

Pistaasikakku

60+ min
Tämä mehukas pistaasikakku on jokaisen pistaasipähkinöiden ystävän unelma. Jos haluat kakusta entistä mehevämmän, valmista se päivää ennen tarjoilua.

Tee näin:

Pistaasikakku
  • Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä.
  • Hienonna pistaasipähkinät ja inkivääri.
  • Murskaa digestive-keksit karkeasti.
  • Laita voi, pistaasipähkinät, keksit, inkivääri, kookoshiutaleet ja kondensoitu maito kulhoon ja sekoita hyvin.
  • Painele seos leivinpaperilla vuorattuun 20 x 25 cm:n vuokaan ja laita jääkaappiin noin tunniksi, kunnes se on kiinteää.
Kuorrutus
  • Vatkaa voi, maito, tomusokeri, siirappi ja inkivääri kuohkeaksi.
  • Levitä seos kakun päälle ja ripottele päälle pistaasipähkinöitä.
  • Leikkaa paloiksi ja tarjoile.
Valmis!

Pistaasikakku Q&A

Miten vahvistaa pistaasipähkinän makua kakussa?
Vanilja- tai manteliuute antaa pistaasipähkinöiden maulle voimakkaan lisän. Ole kuitenkin varovainen, sillä se voi helposti peittää vihreän pähkinän herkät sävyt.
Mikä on helpoin tapa kuoria pistaasipähkinät?
Ota yksi pähkinä kerrallaan ja aseta se vaakasuoraan leikkuulaudalle. Paina pähkinää kevyesti ja rullaa pähkinää sormenpäiden välissä. Tämä auttaa avaamaan kuoren hieman. Käytä sitten pientä veistä tai kynsisaksia avataksesi kuoren kokonaan paljastaaksesi herkullisen pistaasipähkinän kuoren sisältä.
Mikä maku sopii hyvin pistaasikakun kanssa?
Pistaasipähkinöiden mieto ja hieman makea sävy tekee niistä suhteellisen helposti yhdisteltäviä muihin makuihin. Mikä tahansa sitrushedelmän maku, erityisesti appelsiini, tekee kakusta herkullisen ikimuistoisen. Jos pistaasikakku kaipaa mielestäsi makeaa täyteläisyyttä, on suklaa kaikissa sen lajikkeissa (tumma, maitosuklaa tai valkoinen) myös erinomainen valinta.

Ainekset

Pistaasikakku
125 g
Kuorittuja ja paahdettuja pistaasipähkinöitä
50 g
50 g
Digestive-keksejä
250 g
Kookoshiutale
2 dl
Maitotiivistettä
2 dl
Kuorrutus
100 g
2 rkl
Sokerikuorrute
4 dl
Siirappia
2 rkl
Piparkakkumaustetta
2 rkl
Kuorittuja ja paahdettuja pistaasipähkinöitä
50 g

Pistaasikakku on hienovaraisesti maustettu teehetken herkku

Tämä herkullinen pistaasikakku on melkein liian hyvää syötäväksi, sillä ne ovat yhtä lailla silmänruokaa kuin juhlat makuhermoille. Makeaa ja voipohjaista pohjaa koristavat vihreät pähkinäiset pilkkeet, ja sen päällä on kermainen inkiväärikuorrutus, joka tekee teehetkestäsi nopean tauon jälkeen aivan uskomattoman elämyksen.

Täydellinen resepti iltapäiväteelle

Tämä herkullinen jälkiruoka on helppo valmistaa nopeasti, se onnistuu lähes poikkeuksetta ja on helppo säilyttää. Voit valmistaa pistaasikakun etukäteen tai säilyttää sen jääkaapissa jopa viikon ajan.

Pistaasipähkinän herkullisen maun salaisuus

Mitä tuoreempia pistaasipähkinät ovat, sitä herkullisempi niistä valmistettava jälkiruokakin on. Kuorettomat pähkinät säilyttävät makunsa paljon pidempään, joten kuoren poistaminen on aina vaivan arvoista.

Näin pistaasikakku säilytetään oikein

Pistaasikakku säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa jopa viikon ajan.