Pistaasikakku

Pistaasikakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(6)

Tämä mehukas kakku on jokaisen pistaasipähkinöiden ystävän unelma. Jos haluat kakusta entistä mehevämmän, valmista se päivää ennen tarjoilua.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • ¾ dl sokeria
  • 1 rkl vaaleaa siirappia

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa pistaasipähkinät karkeaksi rouheeksi. Sulata sokeri paksupohjaisella paistinpannulla koko ajan sekoittaen. Lisää siirappi sekoita, kunnes seos on tasaista nestettä. Sekoita joukkoon pähkinät. Nosta seos leivinpaperilla paperille ja painele se litteäksi levyksi lusikalla. Anna jäähtyä jääkaapissa. Voitele vuoka ja ripottele pistaasimurusia irtopohjavuoan (halkaisija n. 23 cm) pohjalle. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos ja rahka munasokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Murskaa loput pistaasimurut morttelissa ja ripottele vuokaan taikinan joukkoon.. Paista uunin alaosassa noin 40 minuutin ajan.