Avokadomousse ruisleipäpalojen kanssa

Avokadomousse ruisleipäpalojen kanssa

30 minuuttia
Nauti pehmeästä, herkullisesta avokadomoussesta ruisleipäpalojen kanssa. Anna jokaisen ruisleipäpalan lusikoida kermaista vihreää pilveä täynnä rikkaita, raikkaita makuja. Upean vihreät värit ja vaikuttava makuprofiili tekevät avokadomoussesta sopivan monenlaisiin tilaisuuksiin. Tarjoa alkupalana tai alkuruokana juhlavissa tilaisuuksissa tai nauti välipalana tai lisukkeena illallisella.
https://www.arla.fi/reseptit/avokadomousse-ruisleipapalojen-kanssa/

Tee näin:

Avokadomousse
  • Laita avokado kulhoon ja muussaa haarukalla.
  • Leikkaa puolet korianterista suikaleiksi ja sekoita ne muiden aineksien joukkoon – säästä kokonaiset korianterinlehdet koristeluun.
  • Valuta salaattijuusto, muussaa haarukalla ja sekoita avokadoseoksen joukkoon. Mausta maun mukaan ja laita avokadomousse jääkaappiin peitettynä.
Ruisleipälastut
  • Leikkaa ruisleipä ohuiksi siivuiksi ja puolita ne.
  • Sulata voi paistinpannulla korkealla lämmöllä niin, ettei se ruskistu.
  • Paista ruisleipäsiivuja keskilämmöllä noin 8 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita – käännä silloin tällöin.
  • Anna ruisleipälastujen jäähtyä leivinpaperilla ja ripottele päälle suolaa.
  • Ripottele kokonaiset korianterinlehdet avokadomoussen päälle ja tarjoile ruisleipälastujen kanssa.
Valmis!
Tiesitkö?

Suosittelemme hyödyntämään ylijääneen leivän tehokkaasti. Päivän vanha ruisleipä herää uudelleen eloon, kun se viipaloidaan ja paistetaan voissa rapeiksi ruisleipälastuiksi. Toisin kuin tuore leipä, se imee voita paremmin ja saa siksi täydellisen rapeuden ja maun.

Vinkki

Valitse kypsät, mutta ei liian pehmeät avokadot varmistaaksesi, että mousse saa juuri oikean muhkean rakenteen. Voit myös muuttaa rakennetta muussaamalla avokadoja enemmän tai vähemmän, riippuen omista mieltymyksistäsi.

Vinkki

Lisää limetinmehua mahdollisimman pian avokadojen muussaamisen jälkeen, jotta säilytät kirkkaan vihreän värin ja estät tummumisen.

Ainekset

Avokadomousse
Kypsää avokadoa (noin 400 g), kuutioituna
3
Tuoretta korianteria
100 Milliliter
Tomaattia (noin 200 g), hienonnettuna
2
Punasipulia (noin 25 g), hienonnettuna
½
Pieni valkosipulinkynsi, murskattuna
1
Karkeaa suolaa
½ tl
Jauhettua pippuria
Apetina® Classic -kuutioita
Ruisleipäpalat
Ruisleipää
200 g
Voita
25 g
Karkeaa suolaa
½ tl
Lisää herkullisia ideoita
Avokadoleivät
15 minuuttia
Avokadoleivät
(5)
Avokadosalaatti
30 minuuttia
Avokadosalaatti
(12)

Helppo avokadomousse tomaateilla ja salaattijuustolla

Kun opit tämän helpon avokadomoussen reseptin, ei ole paluuta. Se on yksinkertainen resepti, joka tuottaa herkullisen lopputuloksen. Tarvitaan vain muutamien ainesosien muussaamista ja sekoittamista, ja pian sinulla on sileä avokadomousse.

Avokadon ja salaattijuuston yhdistelmä antaa mousselle rikkaan maun ja kermaisen rakenteen. Kuutioituja tomaatteja ja punasipulia lisätään täydentämään makuprofiilia ja tuomaan raikasta säväystä avokadomousseen.

Raikas maku limetistä ja korianterista

Tarvitset vahvoja makuja leikkaamaan avokadon ja salaattijuuston rikkauden ja kermaisuuden läpi, joten täydellisen makutasapainon saavuttamiseksi lisäämme tuoretta limetinmehua ja korianteria. Ne tarjoavat raikkaita makuja, joten mousse ei ole vain rikas ja kermainen, vaan myös virkistävä. Limetinmehu antaa raikkaan, sitruksisen vivahteen, joka varmistaa, ettei avokado peitä muita makuja. Tuore korianteri lisää yrttisiä sävyjä, luoden miellyttävää syvyyttä.

Tarjoile rapeiden ruisleipälastujen ja -palojen kanssa

Uskomme, että täydellinen suupala koostuu kontrasteista ja vivahteista, joten tarjoilemme kermaisen avokadomoussen rapeiden ruisleipälastujen kanssa. Näin yhdistämme moussen paksun ja sileän rakenteen leivän unohtumattomaan rapeuteen. Voin ja suolan kanssa paahdetut leipäpalat jokaisella moussella lusikoidulla palalla ovat herkullinen maku. Yksinkertainen asia, kuten suolan ripaus, auttaa leikkaamaan moussen rikkauden läpi, jotta jokainen suupala tuntuu ja maistuu hyvältä.

Etsitkö lisää ruokia, jotka käyttävät hyvin vihanneksia ja leipää? Kokeile herkullista persiljasoppaa ruisleipäkrutonkien kanssa tai maukasta parsaa ja tomaattisalaattia valkosipulikrutonkien kanssa.

Lisää oma twistisi

Avokadomousse ruisleipälastujen kanssa mahdollistaa suuren luovuuden, jos haluat lisätä siihen omaa twistiäsi.

Esimerkiksi lisää ripaus cayennepippuria avokadomousseesi ja näe, kuinka ihana lisä se on. Se antaa mousselle tervetullutta lämpöä, joka sopii täydellisesti muuten kermaisen, paksun rakenteen ja rikkaan maun kanssa.

Raikkaan vivahteen lisäämiseksi lisää kuutioitua tuoretta kurkkua tai paprikaa. Ne tarjoavat ihanaa rapeutta ja lisäävät kokonaisvaltaiseen makukokemukseen. Lisäbonuksena ne tuovat myös ihania värejä.

Avokadomoussen voi nauttia myös dippinä tuoreille vihannessticksille, kuten porkkanoille, kurkulle ja selleritikuille.