Appelsiinilammasta ja herneitä

Appelsiinilammasta ja herneitä

Appelsiinilammas herneillä sopii erinomaisesti pääsiäisen juhlapöytään. Muista tarjota lammasaterian päätteeksi herkullista jälkiruokaa!

Tee näin:

  • Leikkaa liha pieniksi paloiksi. Paista ne voissa ja kaada ne sitten pataan. Kaada mukaan fondi, vesi, hunaja ja mausteet. Hauduta 20-30 minuuttia. Kokeile lihan kypsyys. Sekoita keskenään maissitärkkelys ja vähän vettä, lisää seos pataan ja anna kiehahtaa. Viipaloi kevätsipulit. Raasta puolikkaan appelsiinin kuori. Kuori sitten appelsiini. Poista sitten kaikista appelsiinilohkoista kaikki valkoiset osat ja kalvot. Lisää kevätsipulit ja sugar snaps-herneenpalot pataan ja kypsennä 1 minuutti. Lisää appelsiininkuori, appelsiinilohkot ja neilikka ja anna padan hautua vielä noin minuutin ajan. Tarjoile crème fraichen ja couscousin kera. Koristele tuoreella korianterilla.
Valmis!

Ainekset

Luutonta lampaanlihaa
1⅕ kg
Lihaliemifondia
4 rkl
Vettä
4 dl
Hunajaa
1½ rkl
Jauhettua kuminansiementä
1 rkl
Jauhettua korianteria
½ rkl
Cayennepippuria
1½ tl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
Maissitärkkelystä
1½ rkl
Kevätsipuli
1
Suuri appelsiini
1
Sokeriherneitä
300 g
Tarjoiluun ja koristeluun
3 dl
Couscous
Tuoretta korianteria