Appelsiini-timjamikalaa ja sahramikastiketta
  • Arla
  • Reseptit
  • Appelsiini-timjamikalaa ja sahramikastiketta

Appelsiini-timjamikalaa ja sahramikastiketta

Valmista maukasta appelsiini-timjamikalaa ja sahramikastiketta katkarapujen ja risoton kera. Tämä merellinen herkku valmistuu helposti ja nopeasti.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 150-asteiseksi.
  • Leikkaa kalafileet kahdeksaan annospalaan. Mausta ne suolalla ja pippurilta joka puolelta. Laita kalapalat matalaan uunivuokaan.
  • Sulata voi ja sekoita siihen valkosipuli, hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja timjami. Jaa maustevoi kalapaloille. Laita kalavuoka uuniin ja kypsennä uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
  • Kuori katkaravut.
  • Sekoita kattilassa crème fraîche, mausteet ja valkoviini. Kiehauta kastike.
  • Ota kalavati uunista ja kaada varovasti irronnut neste pois.
  • Asettele kalapalat tarjoilulautasille. Kaada kastike kalapaloille tai niiden ympärille ja lisää katkaravut päälle. Koristele tillillä.
  • Tarjoa appelsiini-timjamikalaa mieluiten salaattifenkolilla höystetyn sekä kalaliemessä ja valkoviinissä keitetyn risoton kanssa.
Valmis!

Ainekset

Kalafileetä esim. kuhaa, puna-ahventa tai turskaa
1¼ kg
Suolaa
1½ tl
Valkopippuria
¼ tl
3 rkl
Valkosipulinkynsi puserrettu
1
Appelsiinin raastettu kuori
1
Tuoretta timjamia hienonnettuna
1 rkl
Sahrami-tomaattikastike
Kuorellisia katkarapuja
1 kg
400 g
Sahramia (0,5 g)
1 pkt
Vahvaa tomaattipyreetä
1 rkl
Kuivaa valkoviiniä
1 dl