Ankkahampurilainen

Ankkahampurilainen

Valmista herkullinen ankkahampurilainen. Pannulla paistettua ankkaa säestävät tuoreen punakaalin rapeus ja kotitekoisen sinihomejuustokastikkeemme kirpeä makeus, jotka luovat suussasi makujen sinfonian. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Ankkahampurilainen
  • Aseta uuni kuumenemaan 165 °C:een.
Chilillä marinoitu ankka
  • Kiehauta etikka, sokeri, valkosipuli ja chili paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita jatkuvasti kovalla lämmöllä noin 2 minuutin ajan. Laita marinadi sivuun.
  • Hiero ankankoipiin suolaa ja aseta kaksi ankankoipia nahkapuoli alaspäin suureen paksuseinäiseen uuniin sopivaan kattilaan. Vaihtoehtoisesti voit paistaa pannulla ja siirtää ne uuninkestävään, kannelliseen vuokaan.
  • Paista koipia omassa rasvassaan tasaisella lämmöllä noin kuusi minuuttia. Käännä ne ja jatka paistamista vielä kolme minuuttia. Poista paahdettu ankka kattilasta ja toista menettely lopuilla kahdella jalalla.
  • Laita kaikki paistetut ankanlihat kattilaan ja kaada chilimarinadi niiden päälle. Peitä kattila kannella ja kypsennä uunin keskitasolla noin kaksi tuntia.
Sinihomejuustokastike
  • Vatkaa kermaviiliä, juustoa, appelsiininkuorta, suolaa ja pippuria sekoituskulhossa noin minuutin ajan, kunnes muodostuu kevyttä vaahtoa. Maista ja säädä mausteita tarpeen mukaan.
Punakaalisalaatti
  • Aloita leikkaamalla appelsiinien ylä- ja alaosa pois, jotta saadaan tasainen pinta. Poista kuori ja kalvot hedelmän muotoa seuraamalla ja leikkaa sitten appelsiinisuonten kalvoja pitkin, jotta fileet irtoavat ilman mukana olevia kalvoja. Säästä appelsiinien mehu.
  • Yhdistä seuraavaksi appelsiinifileet, appelsiinimehu, punakaali, karpalot ja korianterinlehdet kulhossa. Sekoita ainekset keskenään, kunnes ne ovat hyvin sekoittuneet.
Hampurilaisten kokoaminen
  • Aloita lämmittämällä hampurilaissämpylät ja halkaise ne.
  • Poimi seuraavaksi ankan koipien liha ja sekoita se 4 ruokalusikalliseen pannulla olevaa chilimarinadia.
  • Levitä sinihomejuustokastiketta hampurilaispullien ylä- ja alapuolelle ja aseta ne lihan ja punakaalisalaatin ympärille hampurilaisen kokoamiseksi.
  • Tarjoile hampurilaiset välittömästi.
Valmis!

Ankkahampurilainen

Ainekset

Ankkahampurilainen
Valkoviinietikkaa
1 dl
Sokeria (noin 1 dl)
85 g
Hienonnettua valkosipulinkynttä
2
Chilipaprikaa
1 rkl
Ankankoipia (noin 1,6 kg)
4
Sinihomejuustokastike
Arla® Lempi Creme Fraiche 28 %, laktoositon
200 g
50 g
Hienonnettua appelsiinin kuorta
2 tl
Suolaa
½ tl
Pippuria
Punakaalisalaatti
Appelsiinia
2
Hienoksi viipaloitua punakaali
200 g
Hienoksi hienonnettuja kuivia karpaloita
30 g
Tuoretta korianteria
2 dl
Appelsiinimehua
2 rkl
Lisäksi
Suuria hampurilaissämpylä
4

Herkullisia lisukkeita ankkahampurilaiselle

Yhdistä ankkahampurilainen herkullisen lisukkeen kanssa:

Bataattiranskalaiset: Perunoiden makeus täydentää hienosti kirpeää sinihomejuustokastiketta. Kaalisalaatti: Salaatti sopii täydellisesti hampurilaisen punakaalin kanssa ja tuo lisää rapeutta ja raikkautta. Paahdetut vihannekset: Paahdetut vihannekset, kuten porkkanat ja parsakaalit, ovat maukas lisuke. Perunasalaatti: Kermainen perunasalaatti on herkullinen ja klassinen lisuke aterialle. Grillattua maissi: Grillattu maissintähkä voi lisätä ateriaan savuista makua ja makeutta.

Mausta ankkahampurilainen näillä klassisilla makupareilla

Tykkäätkö tulisesta? Voit lisätä burgeriisi hieman tulisuutta:

Tulinen kastike: Lisää sinihomejuustokastikkeeseen muutama tippa tulista kastiketta, niin hampurilainen saa mukavasti tulisuutta. Voit käyttää mitä tahansa haluamaasi tulista kastiketta. Cayennepippuri: Ripaus cayennepippuria voi antaa sinihomejuustokastikkeeseen mausteisen potkun. Varo lisäämästä liikaa, sillä cayennepippuri voi olla hyvin tulinen. Jalapeño-paprikat: Jalapeño-paprikaa sinihomejuustokastikkeeseen lisäämällä saat burgeriin mausteisen maun. Punapippurihiutaleet: Ripottelemalla hampurilaisen päälle punapippurihiutaleita voit lisätä ruokaan mukavan mausteisen maun. Mustapippuri: Tuoreena jauhettu mustapippuri voi lisätä sinihomejuustokastikkeeseen hienovaraista mausteisuutta ja täydentää ankan täyteläistä makua. Aloita pienellä määrällä mausteita ja maistele kastiketta työn edetessä, jotta siitä ei tule liian mausteinen. Säädä mausteiden määrä mieleiseksesi.

Ankkahampurilaisen muunnelmia - klassinen juusto

Jos et pidä sinihomejuustosta, voit korvata sinihomejuustokastikkeen valitsemallasi kermaisella juustokastikkeella, kuten brie-, camembert- tai gouda-juustolla. Juuston valinta riippuu viime kädessä henkilökohtaisista makumieltymyksistäsi. Aasialaistyyppinen kastike voisi myös olla herkullinen vaihtoehto.

Miksi valmistamani ankkapurilainen on kuiva?

Ankan koivet voivat kuivua, jos ne kypsennetään liikaa tai jos ne kypsennetään kuivalla kypsennysmenetelmällä ilman riittävää kosteutta. Ankan koipien sisälämpötilan on oltava 74 °C. Tarkista lämpötila lihalämpömittarilla ja poista ne lämmönlähteestä, kun ne ovat saavuttaneet halutun lämpötilan. Jos annat lihan levätä muutaman minuutin ajan kypsennyksen jälkeen, mehut jakautuvat paremmin ja ankka pysyy kosteana.

Minkä kanssa ankka sopii parhaiten yhteen?

Jäikö ankanlihaa yli, mutta et tiedä, mihin sitä käyttäisi? Ei hätää! Ankka on monipuolinen raaka-aine, jota voi käyttää monissa eri ruokalajeissa. Lisää sitä salaatteihin, keittoihin ja pataruokiin tai käytä sitä voileipien herkullisena täytteenä - suosittelemme, että se yhdistetään avokadoviipaleisiin, kurkkuun ja tilkkaseen aiolia.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää sitä suussa sulavien tacojen valmistukseen, jossa siihen voi yhdistää tuoretta korianteria, kuutioitua sipulia ja limen mehua. Tai sisällytä se pastaruokiin: tuoreiden yrttien, valkosipulin ja oliiviöljyn kanssa siitä tulee yksinkertainen mutta maukas ateria.