Ananassmoothie

Ananassmoothie

5 minuuttia
Ananassmoothie maistuu niin aamupalalla, mutta sopii se myös välipalaksi. Makea ananas, runsas jogurtti, sekä appelsiini tarjoavat trooppisen makuelämyksen vaikka kotisohvalla.
https://www.arla.fi/reseptit/ananassmoothie1/

Tee näin:

Ananassmoothie
  • Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa.
  • Kaada lasiin ja tarjoile heti.
Valmis!
Vinkki

Jos käytät tuoretta ananasta säilykkeen sijaan, valitse kypsä hedelmä saadaksesi parhaan tasapainon makeuden ja kirpeyden välillä. Etsi ananaksia, joissa on vihreät, tuoreen näköiset lehdet. Kuoren väri ei aina kerro kypsyydestä, mutta tarkista ananaksen pohja, sillä se kypsyy viimeisenä. Lievä oranssi tai keltainen väri pohjassa viittaa siihen, että ananas on kypsä läpikotaisin. Sen tulisi myös antaa hieman periksi, kun sitä painaa varovasti.

Vinkki

Voit käyttää myös pakastettua ananasta. Pakastettu ananas poimitaan kypsyyden huipulla ja pakastetaan makeuden säilyttämiseksi. Pakastettuna se voi auttaa paksuntamaan smoothietasi ja tekemään siitä virkistävän kylmän ilman jään lisäämistä, joten säilytät intensiivisen maun. Saatat tarvita lisää maitoa tai appelsiinimehua, sillä pakastehedelmät voivat tehdä smoothiesta paksumman. Aloita suositelluilla määrillä ja lisää tarvittaessa.

Ainekset

Ananassmoothie
Murskattua ananasta
2 dl
Arla Luonto+ Vaniljajogurtti, laktoositon 1 kg
100 dl
Appelsiinimehua
1 rkl
1 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Smoothie
5 minuuttia
Smoothie
(11)
Kiivismoothie
15 minuuttia
Kiivismoothie
(3)
Mangosmoothie
5 minuuttia
Mangosmoothie
(6)

Herkullinen ananassmoothie maidolla ja jogurtilla

Kun mielesi tekee jotain makeaa ja virkistävää, helppo ananassmoothie-reseptimme on juuri sitä, mitä tarvitset. Makean murskatun ananaksen ansiosta siinä on eksoottinen, kesäinen maku, joka sopii täydellisesti yhteen makean vaniljajogurtin kanssa. Jogurtin ja maidon kanssa sekoitettuna siitä tulee herkullisen kuohkea, jota sinun yksinkertaisesti täytyy kokeilla. Ihanteellinen makeaan aamuun, raikas lisä brunssipöytään tai virkistävänä, juotavana välipalana, ananassmoothiemme tarjoaa pienen palan kaikkea.

Haluatko kokeilla muita eksoottisia smoothieita? Kokeile ananas-mangosmoothieta, mango-banaanismoothieta tai ananas-banaanismoothieta.

Lisää väriä ja makua appelsiinimehulla

Appelsiinimehu lisää ananassmoothieen eloisaa, voimakasta sitruksen puraisua, tehostaen sen makeaa ja raikasta makua. Se tuo tiivistettyä makeutta ja kirpeää terävyyttä, joka sopii täydellisesti yhteen ananaksen ja vaniljajogurtin kanssa. Lisäksi se ei ainoastaan anna smoothielle ihanaa makua, vaan myös kauniin, aurinkoisen sävyn, joka saa sinut haluamaan hörppäämään sitä välittömästi.

Kokeile ananas-inkiväärismoothieta

Miedot ananas-, appelsiini- ja vaniljan maut ovat hienovaraisia ja herkullisia, mutta voit lisätä hieman potkua, jos siltä tuntuu. Käytä tuoretta inkivääriä, aloittaen 1-2 senttimetrillä ja lisäämällä makusi mukaan. Saat ananassmoothieesi pistävän, hieman tulisen potkun, joka täydentää herkullisesti eksoottista makua.

Inkiväärin maun täydentämiseksi harkitse ripauksen tuoretta kurkumaa lisäämistä. Se antaa kauniin, kirkkaan oranssin värin ja makean, mutta maanläheisen maun. Inkivääri ja kurkuma ovat klassinen yhdistelmä, tunnettuja toisiaan täydentävistä mauistaan, tehden siitä kokeilemisen arvoisen tässä smoothiessa.