Ahvenfileet piparjuuriperunoilla

Ahvenfileet piparjuuriperunoilla

Rapeat ahvenfileet kermaisilla piparjuuriperunoilla valmistuvat hetkessä. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Piparjuuriperunat
  • Aloita perunalisäkkeen valmistamisella. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Vatkaa vehnäjauho kerman joukkoon kattilassa. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi. Lisää kattilaan perunat ja anna niiden kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Sekoita muutama kerta kiehumisen aikana. Lisää kattilaan persilja ja piparjuuri sekä suola ja pippuri.
Ahvenfileet
  • Poista ruodot pihdeillä ahvenfileiden paksuimmasta kohdasta. Paista ahvenfileet voissa pannulla. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista myös paloitellut sienet. Tarjoa ahvenfileet heti piparjuuriperunoiden kera.
Valmis!

Ainekset

Ahvenfileet
Ahvenfileitä
600 g
Suolaa
1 tl
Valkopippuria
1 tl
Tuoreita kantarelleja
200 g
1 rkl
Piparjuuriperunat
Perunoita
750 g
Vehnäjauho
½ rkl
2½ dl
Persiljaa hienonnettuna
1 dl
Piparjuurta raastettuna
3 rkl
Suolaa
1 tl
Valkopippuria
1 tl