Aamun jogurttimyslikakku

Aamun jogurttimyslikakku

Aamiaisella voi syödä hyvin mielin myös kakkua! Aamun jogurttimyslikakku sopii erinomaisesti aamiaiskutsuille tarjottavaksi ja maistuu kaiken ikäisille!
https://www.arla.fi/reseptit/aamun-jogurttimyslikakku/

Tee näin:

Pohja
  • Hienonna mysli, kaakaonibsit ja pellavansiemenrouhe esim. monitoimikoneessa. Sulata voi ja lisää ainesten joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (n. 20 cm) leivinpaperilla ja painele seos pohjalle kevyesti. Laita vuoka täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin.
Täyte
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Soseuta mansikat, puolukat, mustikat ja vaniljajogurtti keskenään tasaiseksi seokseksi esim. tehosekoittimessa, lisää hunaja, jos kaipaat lisää makeutta.
  • Kuumenna maito, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne maidon sekaan.
  • Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana. Sekoita hyvin.
  • Kaada täyte vuokaan myslipohjan päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin 3-4 tunniksi, mielellään yön yli.
  • Koristele valmis kakku myslillä, mansikoilla ja sitruunamelissanlehdillä.
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on meille suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna (http://henskis.blogspot.fi/).

Ainekset

Pohja
Täysjyvämysliä
3 dl
Kaakaonibsejä
3 rkl
Pellavansiemenrouhetta
2 rkl
50 g
Täyte
Arla Luonto+ Vaniljajogurtti, laktoositon 1 kg
4 dl
Mansikoita
2½ dl
Mustikkaa
1 dl
Puolukoita
1 dl
½ dl
Hunajaa
1 rkl
Liivatelehtiä
6
Koristeluun
Täysjyvämysliä
Mansikoita
Sitruunamelissan lehtiä
Lisää herkullisia ideoita